Studenten Social Work onderzoeken zelfredzaamheid dakloze jongeren

Beluister het interview op RTV Rijnmond
09 februari 2017

De werkgroep van de SPH-studenten onderzocht het onderwerp dat zij van maatschappelijk belang vinden en rondden hun project af met een radioshow: ze presenteren mee, ondersteunen de regie en maken zelf radioreports, waarbij zij de straat op gaan en voorbijgangers aan het woord laten over zelfbedachte thema’s die in de show besproken worden.

“Kun je het je voorstellen? Terwijl jij gezellig cocktails met je vriend(inn)en drinkt, is iemand in Rotterdam opzoek naar een plek om te slapen.”
Acht tweedejaars SPH-studenten deden onderzoek naar de zelfredzaamheid van dak- en thuisloze jongeren. Zij zochten naar oplossingen (en bedachten tools) om de stijging van dak- en thuisloze jongeren tegen te gaan en dit probleem aan te pakken en deden hiervoor aanbevelingen in hun rapportage. Zij zijn gaan praten met hulpverleners én met de dak- en thuisloze jongeren. Naast wat Rotterdam doet aan dit probleem is het ook interessant om de ervaring van een hulpverlener en deze dak- en thuisloze jongeren te horen. Een “thuis” staat immers voor veiligheid. Maar wat als je geen thuisbasis hebt?

Radioshow Chicks and the City (CATC)
Onderdeel van de opdracht was dat de studenten zich te voedden en zich lieten inspireren door de ervaringen van dakloze jongeren en hun hulpverleners. Hierover maakten zij een radioshow. Op RTV Rijnmond interviewen de studenten live in de studio hun projectbegeleider - hulpverlener Boy Zandbergen - en nodigden zij ook ex-dak- thuisloze Joost Smallegange in de studio uit om zijn verhaal te doen.

Over Chicks and the City
Iedere woensdag live radio van 19:00 tot 20:00 uur, gemaakt door Rotterdamse jongeren voor jong en oud. Per radioseizoen nemen 25 hbo-studenten deel aan Chicks And The City in de vorm van een schoolopdracht. De SPH-studenten werken in opdracht van CATC aan een maatschappelijk onderwerp en maken hierover een show. 

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.