Ga direct naar de content

Aanmoedigingsprijs Henri Winkelman Award uitgereikt aan Willem de Kooning student

Tijdens Creative Pioneer Dinner
06 juni 2016

Op donderdagavond 2 juni 2016 vond het vierde Creating Pioneers Dinner plaats op de Willem de Kooning Academie Hogeschool Rotterdam. In haar monumentale pand aan de Blaak trakteerde de academie genodigden uit diverse Rotterdamse sectoren op het beste wat zij te bieden heeft op het gebied van media, art, design en leisure. Een inspirerende avond, waarbij creërend vermogen, innovatie, ondernemerschap en samenwerking centraal stonden.

De Stichting Ondernemersbelangen Rotterdam reikte bovendien de Henri Winkelman Award uit. Deze nieuwe aanmoedigingsprijs t.w.v. € 10.000 – vernoemd naar ondernemer en kunstliefhebber Henri Winkelman (1937-2010) – is bedoeld voor jonge, ondernemende kunstenaars of ontwerpers. Uit handen van een professionele jury, onder voorzitterschap van Emily Ansenk (directeur Kunsthal), ontving creating pioneer Jasna Rokegem (foto) de award voor haar studio ‘FashTech Design.


 
“Een creating pioneer, visionair en high-tech fashion designer”. Zo ziet Jasna zichzelf. “Als ‘Future of Fashion’ designer ga ik tegen het hedendaagse modesysteem in en gebruik mode enerzijds om te laten zien waar technologie toe in staat is en anderzijds een actieve functie krijgt in ons dagelijks leven”.
 
De jury was lovend over alle deelnemers en de winnaars in het bijzonder:
Wij zijn zeer geïnspireerd geraakt door de diversiteit en bevlogenheid van de kandidaten. De genomineerden zijn stuk voor stuk jonge ondernemers die een voorbeeld zijn in en voor de stad Rotterdam. Zij hebben allen op een eigenwijze, vernieuwende en bijzondere manier hun bedrijf op de kaart gezet. Er is één kandidaat die de jury bijzonder verrast heeft. Gedreven, vol ambitie en met een sterke visie op de toekomst. Deze dame weet een artistiek product zeer goed te combineren met ondernemerschap. Naast het direct implementeren van onderzoeksresultaten in de praktijk weet zij ook een markt en daarmee vraag te creëren voor haar producten. De jury, zeer gecharmeerd van de wijze waarop zij haar bedrijf presenteert en de activiteiten die zij verricht als Fashion Tech Designer, is van mening dat deze prijs voor haar als vliegwiel kan dienen in de ontwikkeling van haar collectie voor de toekomst”.
 
Genomineerd voor de Henri Winkelman Award 2016 waren:
Emma van der Leest (24) Product Design, 2015 www.emmavanderleest.com
Ferdy Remijn (30) Illustratie, 2014 www.ferdyremijn.com
Job Taks (23) Grafisch ontwerpen, 2014 www.hunted.design
Kjell Betlem (28) Leisure Management, 2014 www.about-blanks.com
Roos Greiner (28) & Diederik Hoffland (25) Advertising, 2014 www.xyzbrandingagency.com
Jasna Rokegem (23) Mode, 2015 www.jasnarok.com

Het volledige juryrapport vindt u op www.wdka.nl

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.