Menu English

Mission: Transition 4 april

Klimaatverandering

Op dinsdag 4 april waren Koen Maassen (voorzitter Klimaat en Energie Koepel - KEK), Ayuk Bakia (Policy Advisor Food, Land Use & Energy Feedback EU) en Ted Veldkamp (lector Hogeschool Rotterdam) te gast.

Locatie en tijd

Alle avonden van Mission: Transition vinden plaats bij La Plaza (op locatie Academieplein van Hogeschool Rotterdam) en duren van 19.00 tot 21.00 uur.

Koen Maassen – Klimaat en Energie Koepel (KEK)
Koen Maassen is voorzitter van de Klimaat en Energie Koepel (KEK), een crosssectoraal netwerk van young professionals die zich inzetten voor een duurzame uitvoering van het klimaatakkoord. Als ambassadeur van KEK kun je eenvoudig je netwerk onder young professionals uitbreiden, leren over uitdagingen in andere sectoren, samen optrekken om plannen op tafel te krijgen bij de ministers of beginnen met de duurzame beweging in je eigen organisatie. Daarnaast werkt Koen via Talent voor Transitie bij de Topsector Energie, waar hij zich inzet als coördinator van de Human Capital Agenda van de energietransitie in Nederland: hoe zorgen we dat we nu en in de toekomst aan genoeg van de juiste mensen komen? Koens missie is om het belang van multidisciplinair werken en systeemdenken onder de aandacht te brengen in de aanpak van maatschappelijke uitdagingen zoals de energietransitie.

Ayuk Bakia - Feedback EU
Een voedselsysteem dat werkt voor mens én planeet; Ayuk gelooft dat het kan. Maar dan moeten we drastisch veranderen hoe wij met eten omgaan. Ons huidige voedselsysteem is namelijk onrechtvaardig en verwoest onze planeet. Werk aan de winkel dus! Daarom streed Ayuk de afgelopen jaren tegen voedselverspilling met haar bedrijf FALAFVAL. Hier maakten ze nieuwe producten van geredde groenten en lieten mensen zien dat veel voedselafval geen écht afval is. Na vier jaar wilde Ayuk zich breder verdiepen in de voedseltransitie. Daarom is zij in 2023 begonnen als campaigner & beleidsadviseur bij milieuorganisatie Feedback EU. Hier verdiept zij zich in Europees beleid over de voedseltransitie en probeert dit te beïnvloeden door te lobbyen en campagnes te voeren. Dit doet zij niet alleen; samen met andere mensen en organisaties strijdt zij voor een toekomst waarin klimaatgerechtigheid centraal staat en iedereen toegang heeft tot duurzame, gezonde, betaalbare en cultureel passende voeding.

Ted Veldkamp - Hogeschool Rotterdam

Ted Veldkamp werkt aan klimaat- en watergerelateerde vraagstukken op mondiale, nationale, en lokale schaal. Onderzoek doen naar en werken aan klimaatbestendige, waterrobuuste en klimaatrechtvaardige stedelijke delta’s staat hierin centraal. Haar werk is gepubliceerd in wetenschappelijke journals, praktijkgerichte vakbladen en is overgenomen door verschillende media. Naast haar functie als lector bij Hogeschool Rotterdam is Ted werkzaam als docent-onderzoeker Climate Resilient Cities bij de Hogeschool van Amsterdam en als kwartiermaker Kennisecosysteem Amsterdam Climate Neutral namens de Amsterdamse kennisinstellingen VU, UvA en HvA. Teds missie is om samen te werken aan de transitie naar een klimaatbestendige, waterrobuuste en rechtvaardige stedelijke delta. Kijk hier voor meer informatie over Ted.

 

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen