Menu English

Mission: Transition 9 mei

Energietransitie

Op dinsdag 9 mei waren Arash Aazami (Unify.energy), Jelle Zijlstra (Community Mobiliser bij Greenpeace Nederland) en Gijsbert Korevaar (lector Circulaire Energietransitie bij Hogeschool Rotterdam) te gast.

Locatie en tijd

Alle avonden van Mission: Transition vinden plaats bij La Plaza (op locatie Academieplein van Hogeschool Rotterdam) en duren van 19.00 tot 21.00 uur.

 

Arash Aazami - Unify.energy Nederland

Arash Aazami is ondernemer, systeemvernieuwer, musicus en vrijdenker. Op jonge leeftijd maakte hij al carrière in de muziek, als internet-ondernemer én als energie-expert. Zo brengt hij een unieke combinatie van kunst en technologie, wetenschap en ondernemerschap ten tonele. Hij richtte in 2010 een uniek energiebedrijf op dat meer verdiende naarmate het minder energie verkocht. In 2014 kreeg hij internationale aandacht toen zijn businessmodel werd bekroond door MIT, een van de meest prestigieuze technische universiteiten ter wereld. Sinds 2015 houdt hij zich als oprichter van Unify.energy bezig met een lokaal peer-to-peer energienetwerk. Zijn team van wetenschappers, filosofen en creatieven ontwerpt de basis voor ons toekomstige energiesysteem en ontwikkelt langetermijnvisies, strategieën en baanbrekende innovaties voor toekomstige generaties. Met zijn voorbeelden en unieke denkbeelden inspireert hij tot een toekomst die wij samen maken en waar we trots op kunnen zijn. Inspireren tot actie, want uiteindelijk is het de actie die écht telt. Zijn motto: dream.develop.do.

Jelle Zijlstra - Greenpeace Nederland

Jelle Zijlstra (1988) is theatermaker van oorsprong en sinds 2020 werkzaam als Community Mobiliser voor Greenpeace Nederland. In zijn werk richt hij zich met name op het versterken van de Nederlandse klimaatbeweging door te mobiliseren voor acties en demonstraties, activisten te trainen en te spreken over het belang van vreedzaam actievoeren. Tijdens de talk zal Jelle verder ingaan op het nut van geweldloos actievoeren en dit illustreren met concrete voorbeelden. Zijn missie is mensen in beweging brengen voor een rechtvaardige wereld en een schoon klimaat: "Ik wil dat mensen niet naar zichzelf kijken als wandelende portemonnees die alleen als consument het verschil kunnen maken, maar als burgers die actief kunnen deelnemen aan de samenleving."

Gijsbert Korevaar – Hogeschool Rotterdam
Gijsbert Korevaar is lector Circulaire Energietransitie bij Hogeschool Rotterdam. Zowel de energietransitie als de circulaire economie zijn grote maatschappelijke bewegingen die een heel andere manier van kijken vragen van onderzoekers en docenten. De circulaire economie gaat ook een heel andere energievraag opleveren, waarbij het de uitdaging is om deze vraag te laten landen in een duurzame energietransitie. Gijsbert stelt zich op als een verbinder van deze twee thema’s, waarbij hij in eerste instantie de circulariteit van energiematerialen benadrukt. Naast zijn lectoraat werkt hij als universitair docent bij de TU Delft, waar hij onderzoek doet naar o.a. warmtetransitie, duurzame bedrijventerreinen, industriële symbiose, terugwinning van grondstoffen uit afvalwater en complexiteitsvraagstukken rond duurzaamheid en bestuur. Met zijn expertise wil hij graag een bijdrage leveren aan de verduurzaming van de industrie, van het onderzoek aan de hogeschool en binnen het onderwijs.

 

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen