Menu English

Mission: Transition 20 juni

Duurzame delta

Op dinsdag 20 juni waren Philip Ehrhorn van The Great Bubble Barrier (talk/presentatie in het Engels), Wijnand van den Brink en Tijmen den Oudendammer (beiden van Hogeschool Rotterdam) te gast tijdens de - voor dit seizoen - laatste avond van Mission: Transition.

Locatie en tijd

Alle avonden van Mission: Transition vinden plaats bij La Plaza (op locatie Academieplein van Hogeschool Rotterdam) en duren van 19.00 tot 21.00 uur.

Philip Ehrhorn - The Great Bubble Barrier
Philip Ehrhorn has a B.Sc. in Naval Architecture and Ocean Engineering with an additional B.A.Sc. in Aquatic Ecosystem Analysis. His passion to protect our ocean led him to co-found The Great Bubble Barrier where he acts as CTO. The Bubble Barrier catches plastic over the full width and depth of rivers and prevents plastic from ending up in the ocean. The system does not interfere with regular river activities and is operational 24/7. Philip is responsible for the engineering and technical development of the Bubble Barrier system, ensuring they operate in the most optimised & efficient way. Through his work, he discusses and challenges the complexity of our modern life with politicians and industry experts, as well as activists. Philip is a passionate surfer and diver, so his personal mission is to dedicate his life to the protection of our oceans.

Wijnand van den Brink - Hogeschool Rotterdam
Wijnand van den Brink is vanaf 2017 lid van het College van Bestuur van Hogeschool Rotterdam. Na zijn heao propedeuse heeft hij de eerstegraads bevoegdheid Staatshuishoudkunde en Statistiek behaald en daarnaast is hij afgestudeerd in de master Educational Management. Na een aantal jaren bij de uitkeringsinstantie GAK gewerkt te hebben, maakte hij in 1989 de overstap naar het onderwijs. Zijn onderwijscarrière begon als docent bij het Albeda College. Vanaf 1999 werkt Wijnand bij Hogeschool Rotterdam, eerst als docent Economie en later als onderwijsmanager Bedrijfseconomie. In 2004 werd hij directeur bij het Instituut voor Financieel Management en vanaf 2011 bij het Instituut voor de Gebouwde Omgeving. Tijdens Mission: Transition vertelt Wijnand meer over de duurzame missie van Hogeschool Rotterdam.

Tijmen den Oudendammer – Hogeschool Rotterdam
Tijmen den Oudendammer is docent Watermanagement aan Hogeschool Rotterdam en regisseur van de Community of Practice (CoP) Plastic van CoE HRTech. Als fanatiek surfer is Tijmen van jongs af aan in contact met water. Door het beoefenen van deze sport kwam hij erachter dat schoon water niet vanzelfsprekend is. Zelfs op de meest afgelegen surfplekken ervaarde hij hoe we als mensen impact hebben op onze omgeving: plasticvervuiling is echt overal. Na zijn studie Watermanagement en master Sustainable Development heeft Tijmen de Nederlandse tak van de Surfrider Foundation opgezet, een non-profitorganisatie met als doel het beschermen van meren, rivieren, de oceaan, golven en kustlijnen. Bij de CoP Plastic wordt met meer dan twintig partijen kennis uitgewisseld over de aanpak van plastics in het water van de Rijn-Maasdelta. Praktijkgericht onderzoek en onderwijs komen hierin samen, waardoor studenten geïnspireerd raken zich in te zetten voor dit maatschappelijke probleem. Tijmens missie is om mensen samen te brengen en te inspireren om gezamenlijk impact te maken en bij te dragen aan een betere wereld.

 

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen