Ga direct naar de content

Symposium Zieken(t)huis

19 januari 2017

Op 19 januari vindt het symposium Zieken(t)huis van Instituut voor Engineering & Applied Sciences (EAS) van Hogeschool Rotterdam plaats. Dit symposium staat in het teken van de verplaatsing van zorg naar de wijk en thuis. Dit evenement is gekoppeld aan de expositie in het kader van het 10-jarig bestaan van Medical Delta.

De zorg in Nederland is flink in beweging. Dit komt mede door verschillende maatschappelijke, commerciële en politieke invloeden. Eén van de veranderingen is de verplaatsing van zorg; van ziekenhuis naar 'zieken thuis'.

Dit symposium staat in het teken van deze verplaatsing van zorg. De gezondheidszorg van nu verplaatst zich naar de wijk en naar de thuissituatie. De nieuwe zorgconsument kiest ervoor de 'zorgproducten' thuis geleverd te krijgen. Denk daarbij aan chemotherapie, beademingsapparatuur en nierdialyse. Thuis voelt de consument zich minder ziek en minder afhankelijk.

Deze ontwikkelingen in de zorg zijn niet los te zien van de vele technologische innovaties die onze samenleving veranderen. Juist de techniek maakt de transitie van zorg mogelijk, maar brengt ook risico's met zich mee.

Programma

Tijdens het symposium geven verschillende sprekers vanuit hun eigen unieke achtergrond hun visie op deze ontwikkelingen. Daarnaast wordt afscheid genomen van hoofddocent Gezondheidszorg Technologie, Bart de Jong. Hij gaat na meer dan dertig jaar in het onderwijs met pensioen. 

Datum: donderdag 19 januari 2017
Tijd: 14.00 - 17.30 uur symposium, 17.30 - 18.30 uur borrel
Locatie: Academieplein van Hogeschool Rotterdam
G.J. de Jonghweg 4-6
3015 GG Rotterdam

Locatie

Hier zijn we te vinden

Academieplein

G.J. de Jonghweg 4 - 6 3015 GG Rotterdam

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.