Ga direct naar de content

Promotie Monique de Bruijn-Smolders

16 november 2017

Op donderdag 16 november zal Monique de Bruijn haar proefschrift verdedigen aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Onderzoek

Zelfregulerend leren bestaat uit een groot aantal zelfregulerende leerprocessen, bijvoorbeeld: plannen, het toepassen van leerstrategie├źn en het inschakelen van hulpbronnen. Hoewel een aantal zelfregulerende leerprocessen verband blijkt te hebben met studiesucces op de lange termijn (studievoltooiing), is er nog veel te onderzoeken naar welke zelfregulerende leerprocessen studie drop out en studievertraging in het eerste leerjaar voorspellen. In dit promotieonderzoek staan dan ook de volgende twee onderzoeksvragen centraal:

1. Welke zelfregulerende leerprocessen voorspellen studie drop out, studievertraging, dan wel studiesucces, van eerstejaars studenten in het hoger onderwijs?
  2. Hoe kunnen de zelfregulerende leerprocessen van eerstejaars studenten in het hoger onderwijs worden getraind met als doel meer studiesucces?

Datum: donderdag 16 november 2017
Promotieplechtigheid: 11.30 - 12.30 uur
Receptie: 12.30 - 14.00 uur
Locatie verdediging: Senaatszaal Erasmus Universiteit Rotterdam, Burgemeester Oudlaan 50 3062 PA Rotterdam
Locatie receptie: Zaal Cum Laude, Erasmus Universiteit Rotterdam

Wilt u aanwezig zijn bij de plechtigheid en/of bij de receptie, meldt u zich dan aan voor 9 november.