Ga direct naar de content

Openbare les Hanneke Torij

30 maart 2017

Op 30 maart zal lector Verloskunde en Geboortezorg Hanneke Torij haar openbare les 'Een goed begin is het halve werk; verloskunde in de kern van preventie' presenteren.

Tijdens haar openbare les gaat Hanneke Torij in op ontwikkelingen en uitdagingen in de verloskundige zorg.  Zij presenteert het lectoraat en de unieke wijze waarop de verbinding tussen onderwijs, onderzoek en praktijk vanuit het lectoraat wordt vormgegeven. 

Lectoraat Verloskunde en Geboortezorg

Het lectoraat Verloskunde en Geboortezorg heeft als doel om met praktijkgericht onderzoek bij te dragen aan de kwaliteit van de geboortezorg en innovaties in het onderwijs. 

De onderzoekers richten zich op de organisatie van de verloskundige zorg en op preventie, met specifieke aandacht voor achterstandsproblematiek. Daarbij richten zij zich niet uitsluitend op de zwangerschapsfase, maar op de hele keten van vóór de conceptie tot het moment dat het jonge kind naar de basisschool gaat. Juist in deze fase – juist door gezonde, veilige omstandigheden en keuzes – kunnen alle kansen voor een gezonde toekomst worden benut.

Het lectoraat draagt bovendien bij aan de brede ontwikkeling van praktijkgericht onderzoek door hogescholen en alle kansen die hier in de toekomst liggen én de ook in dit verband onmisbare rol van het onderzoeksdomein gericht op een gezonde start van het leven.

Programma

14:15 uur - 15:00 uur: Inloop
15:00 uur - 17:00 uur: Openbare les
17:00 - 19:00 uur: Receptie

Locatie

Hogeschool Rotterdam
Locatie Academieplein
G.J. de Jonghweg 4 - 6
3015 GG Rotterdam
Ruimte: AP.C03.024

Voorafgaand aan deze openbare les vindt het symposium van de Verloskunde Academie Rotterdam plaats.

Academieplein

G.J. de Jonghweg 4 - 6 3015 GG Rotterdam

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.