Kick-off Regionaal Leernetwerk Jeugd

Dinsdag 22 januari 2019

Het Regionaal Leernetwerk Jeugd zet zich in om zittende en toekomstige professionals beter toe te rusten, om hulp en ondersteuning aan jongeren en gezinnen effectiever te maken en om de eigen kracht van jongeren en gezinnen te versterken.

Over het Regionaal Leernetwerk Jeugd

Het Regionaal Leernetwerk Jeugd stimuleert kennisuitwisseling tussen jeugdprofessionals, onderzoekers, beleidsmedewerkers, docenten en studenten. Onderzoekers weten vaak niet goed waar in het werkveld de kennisbehoefte ligt. Vanuit het onderwijs is juist behoefte aan grip op de kennis en vaardigheden die toekomstige en zittende professionals nodig hebben. Door met elkaar in gesprek te gaan, wordt kennisuitwisseling tussen onderzoek, onderwijs, beleid en praktijk in het jeugdomein verstevigd en geborgd.

Het Regionaal Leernetwerk Jeugd is gelieerd aan ST-RAW: de Rotterdamse academische werkplaats voor de jeugdhulpketen.

Datum:   22 januari 2019
Tijd:         14:30 - 17:00 uur

Hogeschool Rotterdam
Locatie Museumpark (metro Dijkzigt)
Museumpark 40
3015 CX Rotterdam

Symposiumzaal (MP.H01.093)

14.00 uur         Inloop en registratie
14.30 uur Welkom en introductie
Hanneke Torij
14.45 uur Beste practice: Blauwdruk
Eva Wingelaar - Loomans
15.00 uur Best practice: Ouders in Actie
Wendi van Helden
15.15 uur Best practice: Mijn Pad
Inge Bramsen
15.30 uur Pauze
15.45 uur Inzet van ervaringsdeskundigheid in de jeugdhulpverlening
Yasmin Rustom (Experienced Expert)
16.15 uur Panel discussie
Kennisdeling tussen onderwijs, onderzoek, beleid en praktijk. Wat gaat goed en wat kan beter?
17.00 uur Afsluiting en borrel