Ga direct naar de content

18th Nursing Ethics Conference

15 - 16 september 2017

Tijdens de Nursing Ethics Conference wordt uitgebreid gereflecteerd op ethiek en verpleegkundig handelen. Kenniscentrum Zorginnovatie is ruim vertegenwoordigd; verschillende lectoren en onderzoekers geven presentaties.

Het thema van de conferentie is dit jaar Present and Future Challenges and Opportunities for Ethics in Nursing and Care, oftewel uitdagingen en kansen voor nu en in de toekomst als het gaat om ethiek in verpleegkunde en de zorg.

Programma

Vanuit Kenniscentrum Zorginnovatie zullen meerdere lectoren en onderzoekers presentaties geven. 

  • Lector AnneLoes van Staa presenteert in spelvorm over ethische dilemma's in de zorg. Hoe kun je als verpleegkundige zelfmanagement ondersteunen, rekening houdend met dit soort dilemma's? Gevolgd door een presentatie over onderzoek rond zelfmanagementondersteuning.
  • Onderzoeker Ada ter Maten-Speksnijder praat over het goed toerusten van studenten Verpleegkunde, zodat zij tijdens het werk goed om kunnen gaan met morele dilemma's.
  • Hoofddocent Erica Witkamp geeft twee presentaties. De eerste gaat over het bieden van palliatieve zorg door verpleegkundigen. De tweede presentatie gaat over de rol van familieleden bij een stervende patiĆ«nt in het ziekenhuis.
  • Promovenda Susan Hupkens geeft een presentatie over haar promotieonderzoek Betekenisvol leven in de buurt.

Datum: 15 en 16 september 2017
Locatie: KU Leuven Faculty of Medicine, Campus Gasthuisberg, Onderwijs & Navorsing 1&2, Herestraat 49, 3000 Leuven (BelgiĆ«)

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.