Ga direct naar de content

Symposium en Boekpresentatie 'Aan het werk met Hannah Arendt'

2 november 2017

In het werk van Hannah Arendt zijn vele aanzetten te vinden voor het verder doordenken van het werk van professionals in het onderwijs, de zorg en het sociaal werk. Het denken van Arendt wordt tijdens dit symposium gekoppeld aan het dagelijks werk van de professional.

Waarom is het belangrijk dat tussen leraren en leerlingen een gezagsrelatie bestaat? Wat is het belang van zichtbaarheid in de ouderenzorg? Hoe bevorderen we dat professionals hun eigen organisatie kritisch blijven bevragen? Wordt ons werk niet te veel gedomineerd door maakbaarheidsdenken? Zijn we als professionals radertjes in een machine?

Prikkelende vragen en onverwachte inzichten. Hierover gaat het boek Aan het werk met Hannah Arendt, een uitgave van ISVW Uitgevers in Leusden, met bijdragen van docenten van Hogeschool Rotterdam, Haagse Hogeschool, Inholland, Hogeschool Utrecht en Ipabo, onder redactie van Joop Berding.

In het werk van Hannah Arendt zijn vele aanzetten te vinden voor het verder doordenken van het werk van professionals in het onderwijs, de zorg en het sociaal werk. Arendt noemt arbeiden, werken en handelen als actieve bestaansvormen. Hoe kleuren deze het dagelijks werk van de professional? Zij benadrukt ook het belang van denken: doen professionals dat voldoende? Na een introductie over Arendt en haar werk schuiven deelnemers aan bij rondetafelgesprekken over thema’s die iedere professional aangaan.

Programma

  • Hannah Arendt aan het woord
  • Korte inleidingen
  • Rondetafel-gesprekken over verschillende thema’s
  • Plenaire terugkoppeling
  • Boekpresentatie en aanbieding eerste exemplaar
  • Mogelijkheid het boek aan te schaffen en borrel

Praktische informatie

Hogeschool Rotterdam, locatie Museumpark, hoogbouw 11e etage, grote zaal.
Inloop: 15.00 u; start programma 15.30 uur. Einde programma 17.30 uur.
Dagvoorzitter: Izaak Dekker, Hogeschool Rotterdam.

Deelnemen

is kosteloos

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.