Ga direct naar de content

Masterclass Begeleiden bij opleiden in de school

21 september 2017

Hoe begeleid je docenten in opleiding? Kom naar de Masterclass van de OSMRD. De OSMRD is een samenwerking tussen Hogeschool Rotterdam, Zadkine, Albeda en DaVinci om studenten van de lerarenopleidingen samen op te leiden tot docenten voor het mbo.

Als start van het schooljaar organiseert de Opleidingsschool Mbo Rotterdam Drechtsteden (OSMRD) een masterclass door Chris Kroeze over het begeleiden van docenten in opleiding.

Programma

Spreker Chris Kroeze is onderzoeker en lerarenopleider bij het Instituut voor Leraar en school van de Han. In 2014 promoveerde hij bij de Tilburg University op het thema werkplekbegeleiding. De titel van zijn proefschrift luidt 'Georganiseerde begeleiding bij Opleiden in de School'.

De masterclass is een inspirerende verhandeling over zaken waartoe opleiden in de school kan leiden. Wat betekent samen opleiden voor de doorlopende leerlijn, wat is de rol van de begeleiders en welke 'klik' is er nodig bij de begeleiding van een docent in opleiding, zijn een paar onderwerpen die tijdens de masterclass aan de orde komen.

Voor wie?

Een interessante bijeenkomst voor iedereen die met opleiden in de school te maken heeft: leraren in opleiding, werkplekbegeleiders, school- en instituutsopleiders, hr-adviseurs, leidinggevenden enz.

Inloop van 15.30 – 16.00 uur
Masterclass 16.00 – 18.00 uur