Ga direct naar de content

Inspiratiesessie Soft Due Diligence Check

6 oktober 2016

Uit onderzoek blijkt dat 65% tot 85% van de overnames mislukt. Een enorm percentage dat volgens onderzoekers aan verschillende oorzaken te wijten valt. Kenniscentrum Innovatief Ondernemerschap deed onderzoek naar deze mislukte overnames en ontwikkelde de Soft Due Diligence Check. Een tool die het slagingspercentage moet laten toenemen.

Ondanks dat bij de overname de intenties van het topmanagement goed zijn, kan de bedrijfsovername nog steeds mislukken. Verrassend is dat volgens eerder onderzoek de oorzaak hiervan ligt bij ditzelfde management. Kosten wat kost willen zij de overname doorgang laten vinden, dat de beoogde voordelen soms overdreven worden en niet blijken te kloppen met de realiteit.

Met name in de integratiefase gaat het mis. Er wordt onderscheid gemaakt tussen structurele integratie (harde elementen) en sociale integratie (zachte elementen). Bij de overname ligt de focus op de structurele integratie en worden de zachte elementen over het hoofd gezien. Door middel van de Soft Due Diligence Check worden de pijnpunten die zij kunnen ervaren tijdens het integratieproces in kaart gebracht. Met dit overzicht kunnen de organisaties nog vóór ze een beslissing hebben genomen samen te gaan, een inschatting maken of de organisaties wel bij elkaar passen.

In deze inspiratiesessie vertelt het onderzoeksteam over de ontwikkelingen die zij doormaakten, de theorieën die zij gebruikten om deze tool vorm te geven en wat de studenten die op dit onderwerp zijn afgestudeerd hebben geproduceerd.

Sprekers: Maaike Lycklama à Nijeholt, Jeroen Peer, Sybe Stuij en Madhevi Ramdajal

Voor wie?

De inspiratiesessie is openbaar en toegankelijk voor iedereen die betrokken of geïnteresseerd is in het onderzoek. 

Details

  • Datum: Donderdag 6 oktober 2016 
  • Locatie: RBS Workspace, Hogeschool Rotterdam locatie Kralingse Zoom
  • Tijd: 12.10 - 13.00 uur
  • Lunch: Voor alle geregistreerde aanwezigen wordt een lunch verzorgd
  • Deelname: gratis

Aanmelden

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.