Ga direct naar de content

Openbare les Arjen van Klink

De inflatie van strategisch management

Tijdens zijn openbare les presenteert Arjen van Klink, lector Next Strategy zijn onderzoeksprogramma voor de komende jaren. ''Bij veel mkb-bedrijven staat de Next Economy niet op het netvlies.''

Strategie is volgens sommigen plannen op papier maken. Mkb-ondernemers hebben daar weinig mee, zij zijn gewend om praktisch in te spelen op veranderingen. De wereld verandert zo snel dat noch papier, noch pragmatisme afdoende is. Veel mkb-bedrijven vertonen weinig groei en zijn nauwelijks aangehaakt bij nieuwe ontwikkelingen. De Next Economy staat nog niet op hun netvlies. Disruptie dreigt, met alle gevolgen voor de werkgelegenheid en welvaart in de regio. Traditionele strategische modellen en concepten passen niet bij het mkb, maar wat dan wel? Deze vraag staat centraal in het onderzoek dat Arjen van Klink als lector Next Strategy gaat doen.

In zijn lectorale rede gaat Arjen in op de inflatie van strategisch management, maar ook de noodzaak voor mkb-ondernemers om vooruit te kijken en de mogelijkheden om dat te doen. Vervolgens gaat hij in gesprek met enkele regionale ondernemers over hoe zij strategie zien. Ook studenten vertellen over hun ervaring met het uitvoeren van onderzoek naar strategie in de praktijk.

15:30 uur - 16:00 uur: Inloop
16:00 uur - 17:15 uur: Openbare les
Vanaf 17:15 uur: Borrel

LocatieHogeschool Rotterdam. Kralingse Zoom 91, 3063 ND Rotterdam. De openbare les vindt plaats in het Auditorium.