Inspiratiesessie Individueel dynamisch vermogen

Dinsdag 16 oktober

Tijdens de inspiratiesessie op dinsdag 16 oktober vertelt onderzoeker Björn Rietdijk meer over zijn onderzoek naar individual dynamic capabilities.

Belangrijke resources om traagheid binnen een organisatie te overwinnen zijn individuen met hun capaciteiten en oplossingsgerichtheid. Individuen die Individual dynamic capabilities ontwikkelen zijn beter in staat om op veranderingen in te spelen. Betekent dit dan ook dat ze een hogere veranderingsbereidheid hebben?

Uit eerder onderzoek weten we dat als individuen van zichzelf geloven dat ze over voldoende middelen en capaciteiten beschikken, ze positiever reageren door veranderingen intern te ondersteunen. Is dit niet het geval dan vertonen personen vaak een passieve of een vermijdende houding richting veranderingen. Iemands individuele emoties kunnen daarbij zowel een constructieve als een destructieve rol spelen.

Doel onderzoek

Individuen die positieve emoties uiten en uitlokken binnen een organisatie zijn tevens beter in staat om op veranderingen in te spelen. Het doel van dit onderzoek was dan ook te testen hoe individual dynamic capabilities en emoties, zowel afzonderlijk als in interactie met elkaar, veranderingsbereidheid beïnvloeden.

Inspiratiesessie

Tijdens de inspiratiesessie op dinsdag 16 oktober vertelt onderzoeker Björn Rietdijk meer over zijn onderzoek naar individual dynamic capabilities. 

Details

  • Datum: Dinsdag 16 oktober
  • Tijd: 12.10 - 13.00 uur
  • Locatie: Locatie Kralingse Zoom.
  • Lunch: Voor alle geregistreerde aanwezigen wordt een lunch verzorgd

Aanmelden voor de inspiratiesessie  

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.