Ga direct naar de content

Informatieavond master Physician Assistant

Een Physician Assistant (PA) neemt medische taken over van een specialist en schrijft zelfstandig medicijnen voor. De algemene variant* van de master Physician Assistant (MPA) is een 2,5 jarige duale masteropleiding.

De opleiding kent één schooldag per week, bevat veel zelfstudie en wordt afgerond met een wetenschappelijk onderzoek en bijbehorende masterthese. 

We nodigen je van harte uit om kennis te maken met onze opleiding tijdens een informatieavond. Onze docenten zijn aanwezig om je vragen over de opleiding te beantwoorden. Er is een doorlopende voorlichting over stages (mini-coschappen), hoe je leren, werken en privéleven combineert, wat geschikte werkplekken en wie geschikte leermeesters zijn en hoe je hen kunt overtuigen om deze samenwerking met je aan te gaan. Ook bieden we een demonstratiecollege aan waarbij je de sfeer van de opleiding kunt proeven. 

Graag tot ziens op onze voorlichtingsavond!

Het team MPA-Algemeen. 

*Let op: de Hogeschool Rotterdam biedt ook de Masteropleiding Physician Assistant gericht op de Klinische Verloskunde (MPA-KV) aan. Voorlichting van deze opleiding vindt mogelijk op andere data en tijden plaats.  

Voor wie

Voor deze master heb je een afgeronde bachelor in de zorg of gezondheidswetenschappen nodig en twee jaar relevante werkervaring. Ook wanneer je via een inservice-opleiding bent opgeleid tot operatieassistent of anesthesiemedewerker ben je, via een positief hbo-assessment van ons assessmentbureau, toelaatbaar.  

Wanneer

7 februari 2017 van 18.00 – 20.00 uur 

Locatie

Rochussenstraat 198, 3015 EK Rotterdam

Programma

18.00 uur       Inloop
18.00 – 21.00 uur  

Doorlopende voorlichting door docenten en coaches(oud-studenten, nu werkzaam als PA in de praktijk).

19.00 – 19.45 uur  Demonstratiecollege door Mustafa Dönmez (internist en docent MPA)


Belangrijk

Je wordt gedurende de duur van je opleiding in een ‘leerling-gezel-constructie’ aan een leermeester (medisch specialist of huisarts) gekoppeld en door hem/haar en diens collega’s opgeleid. Begin dus op tijd met zoeken naar een leermeester; tijdens de informatieavond vertellen we je hoe je dit aanpakt.  

Meer informatie

Bekijk meer informatie over de master Physician Assistant

Aanmelden

Meld je vooraf aan zodat we een idee hebben hoeveel deelnemers we kunnen verwachten.

Online registreren voor het event.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.