Volg een van onze masters Fysiotherapie

Verdiep je kennis op masterniveau

De vraag naar gespecialiseerde fysiotherapeuten neemt toe. Vergroot daarom je kans op de arbeidsmarkt en volg een van onze masters; Sportfysiotherapie, Manuele Therapie of Kinderfysiotherapie.

Onze masters worden in deeltijd gegeven, waardoor je deze naast je baan kunt volgen. In drie jaar werk je toe naar de titel Master of Science (MSc) waarmee je als specialist je loopbaan kunt op- en uitbouwen in de richting die jij hebt gekozen. 

De integratie van wetenschap in de praktijk staat centraal binnen onze opleidingen. Verdieping in diagnostiek en behandelvaardigheden, een kritische reflectie en op hoog niveau klinisch redeneren vormen de bagage die je in drie jaar meeneemt. Daarnaast kun je interprofessioneel samenwerken en kun je een bijdrage leveren aan de innovatie van het beroep.

Ons onderwijs

Hogeschool Rotterdam biedt de fysiotherapie masters al geruime tijd aan. Hierdoor hebben wij een beproefd opleidingsprogramma dat stap voor stap is opgebouwd, op basis van historie, kennis en ervaring. De innovatieve ontwikkelingen verliezen we daarbij niet uit het oog. Dit wordt gewaarborgd door de docenten uit de praktijk. 

Kleinschalig en persoonlijk

Ons onderwijs is kleinschalig en laagdrempelig. Studenten en docenten kennen elkaar en weten elkaar te vinden. Hierdoor is er veel tijd en aandacht voor de student en wordt de studievoortgang bewaakt.

Waarom een master?

De vraag naar gespecialiseerde fysiotherapeuten neemt toe. CliĆ«nten gaan opzoek naar de beste zorg voor hun zorgvraag, welke ze halen bij de gespecialiseerde zorgverlener. Denk bijvoorbeeld aan een sporter die geblesseerd is en naar de sportfysiotherapeut gaat. Als specialistisch fysiotherapeut moet je in de toekomst op masterniveau opgeleid zijn. Vergroot daarom je kans op de arbeidsmarkt en volg een master Fysiotherapie. Voor twee van onze masters is vanuit het KNGF inmiddels een mastergraad verplicht gesteld voor (her)registratie. 

Master Manuele Therapie

Als niet-masteropgeleide Manueel Therapeut moet je op 1 januari 2025 je master gehaald hebben om je (her)registratie in het CKR te mogen behouden.

Master Sportfysiotherapie

Als niet-masteropgeleide Sportfysiotherapeut moet je op 1 januari 2020 je master gehaald hebben om je (her)registratie in het CKR te mogen regelen.

Masters binnen de fysiotherapie

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.