Ga direct naar de content

Verzoek terugbetaling eigen bijdrage student

Denk je ten onrechte een eigen bijdrage te hebben betaald? Beantwoord de vragen en dien daarna desgewenst een claim in.

Onderstaande items en situaties komen niet in aanmerking voor terugbetaling:

• Boeken, readers, laboratoriumjassen, tekengerei en rekenmachines. Daarvoor mag een eigen bijdrage worden gevraagd. Ook kun je geen claim voor een bijdrage aan een digitaal leermiddel op deze manier indienen;
  • Minoren en keuzevakken waarbij de kosten van de studentbijdrage vooraf gecommuniceerd zijn. Op het moment van je keuze voor de minor of keuzevak had je nog de mogelijkheid voor een andere minor of keuzevak te kiezen;
  • Activiteiten waarvan je kon weten dat ze een facultatief karakter hadden;
  • In een aantal gevallen is het toegestaan dat geen gratis alternatief werd aangeboden. Die voorbeelden zijn zeer specifiek en kunnen daarom hier niet allemaal worden opgenomen. Denk je hiermee te maken te hebben dan adviseren wij je een claim in te dienen. Hou er dan wel rekening mee dat die claim mogelijk zal worden afgewezen indien de opleiding kan onderbouwen waarom geen gratis alternatief kon worden aangeboden.