Ga direct naar de content

Veranderen van binnenuit!

Dr. Michiel de Ronde en Dr. Hans Vermaak

De aard van de veranderingen waar organisaties (en professionals) nu mee te maken hebben, vraagt om een integratie tussen onderzoeken, leren en veranderen. Niemand is in staat om het geheel te overzien; veeleer moeten we al (onder)zoekend onze weg vinden met alle onzekerheid en wrijving die zich daarbij voordoet.

Veranderingen van bovenaf veronderstellen overzicht. De complexiteit en dynamiek waar wij tegenwoordig mee te maken hebben vereisen verandering van binnenuit.

Michiel de Ronde zal de resultaten van zijn onderzoek onder oud-studenten begeleidingskunde over bovenstaande vragen presenteren. Samen met Hans Vermaak zal hij verkennen wat deze resultaten voor jou of jouw organisatie betekenen. Praktijkvoorbeelden worden verhelderd met behulp van theoretische concepten. Theorie zal geconcretiseerd worden met praktijkverhalen.

Naast zijn werk als lector en hoofddocent bij Hogeschool Rotterdam is Michiel de Ronde verbonden aan de Academie Mens & Organisatie en de kenniskring ‘Dienstbaar organiseren’ van Christelijke Hogeschool Ede. Ook is hij hoofdredacteur van het Tijdschrift voor Begeleidingskunde.

 

 

Hans Vermaak is zelfstandig gevestigd als adviseur, docent en onderzoeker en is associate partner van Twynstra Gudde. Hij is lid van de wetenschappelijke raad van de Orde van Organisatieadviseurs. Hij publiceerde diverse artikelen en boeken over veranderkunde, systeemdenken, leerprocessen en onderzoek. Zijn laatste boek ‘Plezier beleven aan taaie vraagstukken’ kreeg de prijs van het beste boek van zowel het Netwerk voor Kwaliteitsmanagement als van de Orde van Organisatieadviseurs.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.