StudieNet

Niet alleen overzicht over je studievoortgang en inzicht in je cijfers, maar ook wat dat cijfer voor jou als student betekent. Niet vier verschillende roosters, maar één dagoverzicht. Niet zoeken naar welke keuzes je moet maken, maar inzicht krijgen in je keuzemogelijkheden. Niet zoeken naar contactpersonen, maar in gesprek zijn met de juiste studenten en docenten als je het nodig hebt. Dat noemen we grip op je studie krijgen. En dat is waar StudieNet om draait.

Dit vraagt wat van ons als Hogeschool Rotterdam: hoe krijgen we de juiste informatie op het juiste moment voor de juiste persoon beschikbaar? Niet alleen het technisch koppelen van systemen, maar ook het invoeren van de juiste en volledige gegevens. Niet alleen data beschikbaar stellen, maar ook gebruiksvriendelijk, samenhangend en eenduidig presenteren: informatie betekenisvol maken. Daarvoor starten we zelf activiteiten of dragen we bij aan bestaande activiteiten. Soms activiteiten gericht op IT veranderingen, soms op organisatieveranderingen en soms op veranderingen met leveranciers. Daarom hebben we bijvoorbeeld een presentatie gegeven op de klantendag van CACI, de leverancier van het student volg systeem Osiris.

Achtergrondonderzoek

Bij de start van het strategisch programma StudieNet hebben we een aantal onderzoeken gedaan naar de behoeften van studenten die we kunnen vervullen met online informatievoorziening. Op basis hiervan hebben we workshops georganiseerd met studenten om deze behoeften te vertalen naar flows (weergaves van de manier waarop we informatie kunnen groeperen en tonen aan gebruikers) en user stories, waarin we tekstueel de behoeften vertalen naar gebruikerswensen. Deze user stories hebben we onderverdeeld in de volgende zes thema's:

 • Studieplanning
  Wanneer moet ik wat doen?
 • Opties
  Wat kan ik tijdens en na mijn studie kiezen?
 • Criteria
  Waar moet ik aan voldoen?
 • Inhoud
  Wat houden studieonderdelen in?
 • Contact
  Bij wie kan ik met mijn vraag terecht?
 • Professionele ontwikkeling
  Hoe leer ik van fouten en kan ik verbeteren?

Wil je meer weten over deze onderzoeken, de onderzoeksrapporten lezen of de user stories bekijken? Neem dan contact op via studienet@hr.nl.  

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.