Ga direct naar de content

Stage of afstuderen in het buitenland met Hogeschool Rotterdam

Wat zijn de mogelijkheden?

Je hbo-opleiding verrijken met internationale ervaring tijdens je studie is niet alleen leuk, maar ook zeer nuttig voor je verdere loopbaan en natuurlijk je persoonlijke ontwikkeling.

Hogeschool Rotterdam biedt jou als student diverse mogelijkheden om een periode bij een hogeschool of universiteit in het buitenland te studeren, tijdens je studie stage te lopen in het buitenland of zelfs af te studeren in het buitenland.

Voorbereiding op een buitenlandervaring

Internationalisering is een belangrijk onderdeel van het onderwijs bij Hogeschool Rotterdam. We proberen studenten zo goed mogelijk voor te bereiden op en te begeleiden bij een stage of afstudeertraject in het buitenland. Bij studie, stage of afstudeertraject in het buitenland komt veel kijken, denk bijvoorbeeld aan huisvesting, visa en beurzen. Hogeschool Rotterdam ondersteunt studenten hierbij in de voorbereiding, onder andere door studenten in contact te brengen met studenten die al in het buitenland geweest zijn.

Goed om te weten is dat Hogeschool Rotterdam samenwerkingsprogramma's heeft met buitenlandse universiteiten en hogescholen en dat er voor studenten de nodige studiebeurzen beschikbaar zijn.

Meestal is de voorwaarde voor een buitenlandse stage dat je derde- of vierdejaars bent, in sommige gevallen is het echter ook al mogelijk om in je tweede jaar naar het buitenland te gaan. Bij de opleiding International Business and Languages (IBL) is een buitenlandse stage zelfs verplicht in het derde jaar.

Scholarships studenten Hogeschool Rotterdam

Studenten die tijdens hun studie in het buitenland studeren of stage lopen kunnen aanspraak maken op verschillende beurzen, zoals Erasmus+, Explorer, Holland Scholarship of de VSBfonds beurs voor na het afstuderen. Team Exchange van het Centre of International Affairs (CoIA) kan je helpen bij het beantwoorden van vragen over de mogelijkheden, aanmeldprocedure en deadlines. Meer weten? Neem contact op met het Team Exchange of zoek naar 'beurzen' op HINT.

Meer informatie

Zie je het wel zitten om je studie aan Hogeschool Rotterdam te verrijken of zelfs af te ronden met een stage of afstudeertraject in het buitenland? Neem dan contact op met het Team Exchange van het Centre of International Affairs (CoIA).