Professionele masters

Onderscheid je met een beroepsgerichte master

Studeren aan een masteropleiding betekent dat je leert vaste denkpatronen los te laten om binnen en buiten je vakgebied complexe vraagstukken op te lossen. Het accent ligt op praktijkgericht onderzoek in combinatie met theoretische verdieping van de beroepspraktijk. Je docenten zijn sparringpartners die de praktijk kennen.

Toon:

Toelating en studiekosten

Toelatingsvoorwaarden

Je hebt in principe altijd een afgeronde bacheloropleiding nodig om te kunnen starten met een professionele master. Voor iedere master zijn daarnaast verschillende extra eisen. Kijk hiervoor op de masterpagina via het aanbod.

Bijzondere toelating

Als je geen afgeronde bacheloropleiding hebt, maar door werkervaring wel het benodigde hbo-niveau denkt te hebben, kun je wellicht toch starten met een master. Hiervoor dien je een bewijs te leveren, bijvoorbeeld in de vorm van een assessment. Ook voor bijzondere toelating gelden voor elke master andere voorwaarden. 

Buitenlands diploma

Vraag voor toelating op grond van een buitenlands diploma de diplomawaarderingsprocedure aan via het Studenten Service Center (SSC).

Studiekosten

Hogeschool Rotterdam heeft zowel door de overheid gesubsidieerde (bekostigde) als onbekostigde masters. Daardoor kunnen de studiekosten voor een master behoorlijk uiteenlopen. Bekijk de masterpagina van je keuze voor actuele informatie.

Veel studenten volgen een master in deeltijd naast hun werk en betaalt de werkgever de opleiding. In andere gevallen kun je studiekosten aftrekken van de belasting of kun je recht hebben op een beurs.

Aftrek studiekosten belasting

Onder voorwaarden kun je studiekosten aftrekken van de belasting. Bekijk de website van de Belastingdienst voor alle informatie. 

Lerarenbeurs

Wie werkzaam is in het onderwijs en zich inschrijft voor een compleet mastertraject, kan een 'Lerarenbeurs voor scholing' aanvragen. Toekenning gaat op volgorde van aanmelden en er zijn verschillende mogelijkheden en voorwaarden. Kijk op www.lerarenbeurs.info.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.