Menu
Zoeken English

Keti Koti herdenking Rotterdam

Tijdens Keti Koti herdenken en vieren wij de afschaffing van de slavernij. Op die dag in 1863 werd de Emancipatiewet van kracht en werd slavernij in Suriname en de Nederlandse Antillen afgeschaft.

30 juni Herdenking Keti Koti - Aftertalk

Na de jaarlijkse herdenking van Keti Koti bij het slavernijmonument organiseren we voor studenten en medewerkers aansluitend een informele ‘aftertalk’ in de hogeschoollocatie aan de Lloydstraat 300 (Rotterdam Mainport Institute - RMI). Pakweg 100 meter vanaf het monument waar collegevoorzitter Ron Bormans samen met student Kiersha Goedgedrag een krans zal leggen namens de hogeschool. Bij de aftertalk kunnen we met een drankje en een hapje napraten over de herdenking.

Graag van tevoren AANMELDEN AFTERTALK i.v.m. de catering.

Voor de herdenking verzamelen we om vanaf 18.30 bij de voordeur van het gebouw van RMI en lopen we om 18.45 uur gezamenlijk naar het monument. Wil je daar ook bij zijn? Ook daarvoor graag AANMELDEN VERZAMELEN i.v.m. de organisatie.

Programma 30 juni

  • 18.30 uur. Verzamelpunt bij ingang locatie Lloydstraat 300 (Rotterdam Mainport Institute - RMI) voor hogeschoolstudenten en medewerkers. Om 18.45 lopen we gezamenlijk naar het monument (ca 1 minuut lopen) 
  • 19.00 uur. Start herdenking met toespraken van o.a. Burgemeester Aboutaleb 
  • 20.00 uur. Kranslegging van o.a. Ron Bormans (collegevoorzitter) en Kiersha Goedgedrag (student) namens Hogeschool Rotterdam
  • 20.30 uur. Aftertalk. Aansluitend op de herdenking een nazit om na te praten in gebouw RMI

Meld je hier aan: AANMELDEN

Meer over Keti Koti

Tijdens Keti Koti herdenken en vieren wij de afschaffing van de slavernij. Op die dag in 1863 werd de Emancipatiewet van kracht en werd slavernij in Suriname en de Nederlandse Antillen afgeschaft.

De voormalige slaven werden echter verplicht nog 10 jaar lang het land van de plantages te bewerken. Daarom wordt 1873 regelmatig als werkelijk jaar van afschaffing genoemd.  

Keti Koti bestaat uit 2 dagen. Op 30 juni staat herdenken centraal. In Rotterdam vindt de herdenking plaats bij het Slavernij mnument op de Lloydpier in Rotterdam. 1 juli is traditiegetrouw de dag van het vieren  Keti Koti (letterlijk de gebroken ketenen)

 

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen