Dag 6: Strategische Agenda

Donderdag 9 juni

Deze dag staat in het teken van de strategische agenda en we bespreken het concept, inclusief de contouren van de nieuwe onderwijsvisie. De agenda wordt 31 augustus tijdens de jaaropening gepresenteerd.

Strategische Agenda

Op FOCUSdag 4 hebben we reeds gesproken over de nieuwe strategische agenda. Op basis van onder andere de opbrengst uit deze bijeenkomst is er gewerkt aan meerdere varianten strategische agenda’s. Waar gaat en staat onze hogeschool voor? En met welke majeure opgaven gaan we op weg naar 2025? De varianten bespreken we deze maand met collega’s, studenten en relaties uit het werkveld tijdens de strategietafels bij de instituten, CoE en stafdienst. Het resultaat van dit intensieve proces is aanscherping en verrijking van het uiteindelijke concept van de strategische agenda. 

Doel  FOCUSdag 6

Op 9 juni gaan we aan de slag met dit concept van de strategische agenda. Want, voordat er een besluit over wordt genomen gaan we hier met elkaar nog eens heel goed naar kijken. Wat is jouw mening en gevoel over deze agenda? Wat zijn de kansen en kansen en risico’s? En hoe staan je collega’s hierin? Het doel van deze ochtend is een helder advies over de strategische agenda voor het breed managementberaad op 15 juni as. 

Deep Democracy 

Op deze FOCUSdag werken we met een bijzondere methodiek: Deep Democracy. Deep Democracy is een plezierige een actieve werkwijze om tot constructieve adviezen en besluiten te komen. Met aandacht en waardering voor alle opvattingen. Door de wijsheid van zowel meerderheid als minderheid te benutten wordt de inhoudelijke kwaliteit van adviezen en besluiten verhoogd. 

De ochtend wordt begeleid door Frank Weijers en Sandra Bouckaert, geassocieerd partners van de Academie voor Organisatiecultuur en beiden ervaren Deep Democracy instructeurs.

Locatie

Science Tower Rotterdam, Marconiplein 16, 3029 AK. Melden bij de receptie. Goed te bereiken met het OV en gratis parkeren in de naastgelegen garage.

Dagvoorzitter

Hans Maas

Inhoud programma

08.30 - 09.00 Inloop
09.00 - 09.15 Opening dagvoorzitter Hans Maas
Verhalen van onze studenten in 2025
09.15 - 12.15

Gesprek concept strategische agenda o.l.v. Frank Weijers en Sandra Bouckaert

12.15 - 13.30 Lunch

Sprekers en gespreksleiders

Hans Maas

Hans Maas

Dagvoorzitter - Directeur CMI

Onze studenten van 2025

Onze studenten van 2025

Lees de vijf verhalen van onze studenten van 2025.

Frank Weijers

Frank Weijers

Geassocieerd partner van de Academie voor Organisatiecultuur

Sandra Brouckaert

Sandra Brouckaert

Geassocieerd partner van de Academie voor Organisatiecultuur

Reacties en waardering

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.