Ga direct naar de content

Dag 4: Leidinggeven aan Onderwijsinnovatie

Donderdag 18 mei

Onze Agenda en de Onderwijsvisie geven ons grote uitdagingen. Wat helpt jou om de beweging richting onderwijsinnovatie op gang te brengen en te houden? Deze ochtend gaan we in hoog tempo aan de slag met dit vraagstuk.

We verkennen de hefbomen om onderwijsvernieuwing te ondersteunen en te implementeren aan de hand van Speedthinking. Met onder andere feedback van Joseph Kessel, Nederlands onderwijskundige en hoogleraar Human Resource Development aan de Universiteit Twente. Net voor de lunch is Alex Pastoor, Hoofdtrainer van Sparta Rotterdam, aan het woord over teamontwikkeling.

Video's over onderwijsvernieuwing

Onderwijsvernieuwing bij ISO

Wilfried van Aubel - Docent Social Work

Onderwijsvernieuwing bij Willem de Kooning

Roger Teeuwen - Onderwijsmanager Media Design

Onderwijsvernieuwing bij COM

Steffie Theuns - Onderwijsmanager Commerciële Economie
Speel video

Het programma is ontwikkeld in samenwerking met Mien Segers, hoogleraar Corporate Learning aan het departement Onderwijsresearch en -ontwikkeling van de Faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde van de Universiteit Maastricht.

Om 13.30 uur start op deze locatie het middagprogramma Internationalisering op z’n Rotterdams. Aanmelden kan via deze link.

Dagvoorzitters

Fred Feuerstake & Claudia Scheepers

Spartapark Noord 1 3027 VW Rotterdam
Jupiler Lounge

Parkeren rond het Sparta Stadion is betaald van 09:00 – 18:00 uur.

Programma (onder voorbehoud)

08.30 - 09.00

Inloop koffie/thee

09.00 - 09.05

Welkom door Fred Feuerstake

09.05 - 09.30

Introductie 'hefbomen' door Joseph Kessels samen met Claudia Scheepers

09.30 - 10.30

Ronde Speedthinking

10.30 - 11.00

Waarderend interview met drie onderwijsmanagers

11.00 - 11.30

Ronde Speedthinking

11.30 - 12.30

Theoretische reflectie in relatie tot Gespreid Leiderschap door Joseph Kessels*.

12.30 - 13.00

Alex Pastoor over zijn ervaringen met teamleren.

* Joseph Kessels is hoogleraar-emeritus Human Resource Development, verbonden aan de Universiteit Twente (2000-2016). In de periode 1995 - 2000 werkte hij aan een vergelijkbare leeropdracht aan de Universiteit Leiden. Een aantal jaren vervulde hij de functie van Dean van TSM Business School. Van 2011 tot 2015 was hij ook als hoogleraar Opleidingskundig Leiderschap verbonden aan de Open Universiteit NL en werkzaam bij het Welten Instituut (voorheen LOOK, voorheen het Ruud de Moor Centrum) in het aandachtsgebied Doceren en Docentprofessionalisering.

Fred Feuerstake

Directeur Instituut voor Commercieel Management

Claudia Scheepers

Onderwijsmanager Master Leren en Innoveren, Instituut voor Lerarenopleidingen

Joseph Kessels

Hoogleraar Resource Development Open universiteit Twente

Alex Pastoor

Vvoormalig Nederlands voetballer en huidig voetbaltrainer Sparta.