Menu
Zoeken English

Welkom in de LWG kraam van Yulius

Bijna een op de vier Nederlanders krijgt in zijn of haar leven te maken met psychische problemen. Sommige mensen leren hier zelf mee om te gaan, anderen hebben hulp, begeleiding, ondersteuning en behandeling nodig. Yulius helpt kinderen, jongeren en volwassenen met psychische problemen. Thuis, bij de huisarts, op een polikliniek, in een kliniek, op school of in een beschermde woonomgeving.

Yulius is een expertiseorganisatie in de regio Zuidwest-Nederland die zich richt op het bieden van zorg in iedere levensfase van cliënten met complexe psychische problematiek en leerlingen met psychische problemen (cluster 4- onderwijs). Yulius beschikt over ongeveer 60 locaties in Dordrecht en omgeving. Hieronder bevinden zich onder meer eigen onderwijslocaties, klinieken, werkplaatsen en begeleid wonen locaties. 

Binnen LWG Yulius bieden we verschillende stageplaatsen aan in de kinder- en jeugdpsychiatrie, het onderwijs en binnen de volwassenzorg. Kortom, genoeg mogelijkheden op het gebied van de GGZ. Kijk dus rustig rond, bedenk welke vorm van hulpverlening je aantrekt, wat bij jou aansluit als persoon en het belangrijkste: waar je graag meer over zou willen leren.

Stagiares Sylvana en Anne vertellen over hun stageplek

De vacatures in deze kraam zijn ter info, de volledige vacatures vind je terug in B3Net

Meer informatie over Yulius

Planning voor studenten

  • LWG docent: Rhodee Dorenbos - van Herk

 

 

 

Ervaringen van 3e jaarsstudenten

"Ik loop stage bij Yulius Boven Water in Dordrecht. Hier wonen 23 cliënten met psychiatrische problematieken, zoals schizofrenie, borderline, depressie etc. Als stagiaire draai je net zo volledig mee als je andere collega's. Taken die hieronder vallen zijn ontbijt en lunch uitdelen waarbij je een kort praatje kunt maken met de cliënten, wandelen met cliënten, contactmomenten hebben met cliënten, koken met cliënten, rapporteren en nog veel meer. Op deze locatie heb ik het harstikke naar mijn zin. Hou je van een uitdaging? Dan is BW Boven Water zeker de plek voor jou!"(Melanie van Gastel)

"Bij de Solar wordt je uitgedaagd om creatieve interventies te bedenken en uit te voeren voor cliënten met LVB, dit doe je samen met een gezellig jong team." (Lisa Winkelman)

"Binnen de LWG van Yulius leer ik ontzettend veel en heb ik het super naar mijn zin. Mijn eigen stage is bij een beschermde woonvorm (BW) waar 61 volwassen mensen wonen! Al deze bewoners hebben een psychische stoornis. Bij Yulius staat herstel centraal en dat betekent dat je samen werkt aan een leefbare wereld voor mensen waarin je als begeleider zoveel mogelijk versterkt en ondersteund. Denk hierbij aan dagbesteding zoeken, huishoudelijke taken, maar ook persoonlijke verzorging en contacten onderhouden. Door alle verschillen en mogelijkheden is het altijd zoeken naar een weg en wanneer deze er niet is dan maken we er één. Dit afstemmen en uitvoeren binnen de BW maakt mijn LWG een hele leerzame en leuke plek in de richting GGZ, waar je veel vrijheid krijgt om de psychiatrie te leren kennen." (Sandra Groeneweg)


"Bij VSO De Gaard is het heel leerzaam, je bent erg vrij in je eigen keuzes en ontwikkeling en het team is ook nog eens erg fijn!" (Sylvana Elling) 

"Bij ons op het Fluitenkruid is ieder kind speciaal en uniek, hierdoor heeft ieder kind een unieke eigen aanpak en leer je veel verschillende aspecten.’ (Laura Dooren)

 "Stage lopen bij basisschool De Atlas is leren en werken in een heel hecht team, je staat er nooit alleen voor." (Shawnee Magdalena)

"Samen doen we het, maar wel met 1.5 m afstand natuurlijk. Als stagiaire binnen het FACT-team werk ik met een multidisciplinair team. Het leuke hieraan is dat je van iedereen weer iets nieuws kan leren. Samen sta je sterk voor de cliënten. We werken outreachend en zoeken de cliënten op. Het werk is heel divers, gezien onze cliënten ook op meerdere plekken zitten. Sommige wonen zelfstandig, anderen wonen beschermd en weer anderen zijn opgenomen in de kliniek. Geen dag is hetzelfde. Ik heb geleerd de kleine stapjes te waarderen en haal er voldoening uit bij het opmerken hiervan."(Ingona van Dongen)

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen