Menu
Zoeken English

Centrum voor Dienstverlening, DOCK, Wmo Radar (SWR) - wijkteamvolwassen

Welkom in onze LWG-kraam.

“Op een uitdagende manier werken aan je competenties? Onder goede begeleiding en op eigen tempo goede vooruitgang boeken? Ga dan aan de slag in het wijkteam! Samen met een enthousiaste collega’s ga je op pad in de wijk en ben je betrokken bij haar burgers. Gezamenlijk zorg je voor het oplossen van uitdagende problemen!” Bo, stagiaire wijkteam

 

Ben je op zoek naar een pittige stage waar je veel ervaring op kunt doen in het werken met volwassen Rotterdammers die professionele ondersteuning nodig hebben? Ben je leergierig en in staat om feedback om te zetten naar nieuwe vaardigheden? Dan is een stage bij een van de 43 wijkteams iets voor jou. Het CVD, Radar Wmo en DOCK werken in het samenwerkingsverband Sociaal Werk Rotterdam (SWR) het maatschappelijk werk volwassenen in de verschillende wijkteams. 

Elke wijk in Rotterdam heeft een eigen wijkteam. In de teams werken hulpverleners vanuit allerlei organisaties met elkaar samen om ervoor te zorgen dat bewoners snel de hulp krijgen die ze nodig hebben. Je biedt integraal met andere specialisme advies en ondersteuning aan volwassen die zijn vastgelopen op meerdere leefgebieden. Denk hierbij aan; wonen, financiën, sociale relaties, lichamelijke en psychische gezondheid en werk & activiteiten. 

 

Wat ga je leren:

“Je leert werken in complexiteit en hebt er in je verdere carrière veel baat bij” Safa, wijkteammedewerker

 

Een belangrijke taak van het sociaal werk is preventie en vroeg signalering om te voorkomen dat uiterst complexe situaties verder escaleren. Dit kan op verschillende leefgebieden: geestelijke gezondheid, financiën, sociaal en persoonlijk functioneren. Binnen het wijkteam is de uitdaging te kijken naar de eigen generalistische kennis en daarop door te pakken. Het vraagt veel flexibiliteit. Omdat problematiek vaak acuut, complex en schrijnend kan zijn. Het is belangrijk dat er goed onderzoek wordt gedaan aan het begin van een traject. Het vraagt van de wijkteammedewerker het veld van alle verschillende hulpverlening te overzien en daarin te acteren. Hierin moet de wijkteammedewerker effectief en op tijd interventies kunnen uitvoeren, waar nodig opschalen en doorzetten. Hier is actief casemanagement, samenwerken en communicatie een belangrijke vaardigheid. Het vraagt een reflectieve en tegelijk ondernemende houding.

 

De leerwerkgemeenschap:

Je bent onderdeel van een team waar binnen verschillende wijkteams en moederorganisaties zijn vertegenwoordigd. Je krijgt een uniek perspectief op integraal werken die vanzelfsprekend is bij het werken binnen het wijkteam.

 

 

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen