Menu
Zoeken English

Welkom in de LWG kraam van Reclassering Nederland

Welkom bij de LWG van de Reclassering Nederland (locatie Rotterdam)!

Welkom bij de LWG van de Reclassering Nederland (locatie Rotterdam)! Leuk dat je interesse in onze organisatie hebt. Tijdens deze expo zullen wij je meenemen in wat de Reclassering precies doet, wie de doelgroep is, wat de werkwijzen zijn en uiteraard wat je kunt verwachten als je bij ons in de LWG komt. Op deze site vind je hiernaast ook links naar video’s om een beter beeld te krijgen van wat de Reclassering doet en van 15.00 uur tot 17.00 uur zitten wij live klaar om al je vragen te beantwoorden!

De vacature in deze kraam is ter info, de volledige vacature vind je terug in B3Net

Bekijk de vacature

 
Ton Hulsker, LWG-coördinator Reclassering Rotterdam
Hi allemaal, Ik ben Ton en ik werk al heel lang bij de reclassering. Ik ben verantwoordelijk voor het hele stageproces van A-Z en daarnaast doe ik ook stagebegeleiding. Ik ben ook gastdocent op Hogeschool Rotterdam en InHolland en ik geef lessen over criminologie, middelen afhankelijkheid en reclasseren. Met Cindy ga ik nu het 4e jaar in van de LWG en hoop jullie snel te kunnen ontmoeten. Vragen????? Fijn, stel ze allemaal!!


Fleur Ernest, Vierdejaars student, oud-stagiair Reclassering Nederland
Mijn naam is Fleur, ik ben 21 jaar oud en woon sinds kort op mezelf in Rotterdam. Ik studeer Social Work aan de Hogeschool in Rotterdam en zit momenteel in jaar vier. In mijn derde jaar heb ik stage gelopen bij Reclassering Nederland als toezichthouder. Mede door deze stage heb ik enorm veel geleerd van het werken in het gedwongen kader en heb ik nu een erg leuke bijbaan bij de werkstraffen!


Cindy Isla-Ebben, LWG docent
Mijn naam is Cindy. Sinds januari 2015 ben ik werkzaam als docent aan de Hogeschool Rotterdam. Ik werk binnen het USP Zorg – GGZ en ben minorcoördinator van de minor Werken in Gedwongen kader. Daarnaast begeleid ik studenten in jaar 3 binnen de LWG Reclassering Nederland. Hiervoor ben ik werkzaam geweest als psycholoog bij de Forensisch Psychiatrische Polikliniek het Dok, heb ik veel deelgenomen aan onderzoek binnen het justitiële kader en heb ik gewerkt als gedragswetenschapper en jeugdbeschermer bij Bureau Jeugdzorg. Voor mij ligt de uitdaging in het werken in het gedwongen kader in het zoeken naar wie de mens achter het gedrag is en vanuit hier de client zelf te activeren en motiveren tot verandering.

 

Organisatie:

Voorkomen en verminderen van crimineel gedrag. Dat is het doel van Reclassering Nederland. Zo dragen wij bij aan een veiligere samenleving. Dat doen we door risico’s zoveel mogelijk te beheersen en een dader of verdachte te stimuleren crimineel gedrag te veranderen. Daarbij werken we samen met justitie, zorg, politie, gevangeniswezen en gemeenten. De reclassering werkt alleen met mensen die een strafbaar feit hebben gepleegd of hier verdacht van worden.

Missie

Reclassering Nederland draagt bij aan de veiligheid van de samenleving door het voorkomen van criminaliteit en het terugdringen van recidive. Dat doen we door risico’s zoveel mogelijk te beheersen en de dader of verdachte te stimuleren zijn of haar gedrag te veranderen.

Visie

Daders zijn verantwoordelijk voor het delict en hun eigen gedrag. Justitiële autoriteiten beslissen over de consequenties. Voor daders die door een handicap of hun psychische gesteldheid niet in staat zijn hun verantwoordelijkheid te nemen, vindt doorgaans toeleiding naar zorg plaats. Gunstig beïnvloeden van het gedrag van daders is vaak mogelijk. Reclassering Nederland ondersteunt mensen daarbij. Het aanwakkeren van motivatie, maken van verantwoorde keuzes en zelfreflectie maken deel uit van de aanpak. Daarbij houden we rekening met de risico’s voor de samenleving en controleren we waar nodig. Binnen de aanpak is dus een duidelijke balans te zien tussen begeleiding en controle.

 

Visie op de LWG:

Binnen de Reclassering en de Hogeschool Rotterdam willen we studenten motiveren een actieve rol te spelen in hun ontwikkeling als professional binnen het forensische gedwongen kader, maar daarnaast ook voor de rol van social worker in zijn geheel. We verwachten hierin een gedreven houding van alle betrokkenen waarbij de student uiteraard leert van de organisatie en de Hogeschool, maar dat de Hogeschool en de Reclassering ook leren van de verfrissende, actuele inzichten van de studenten. Er is een korte lijn met de LWG van de PI, het detentiecentrum en Fivoor. We trachten meerdere malen per jaar een samenkomst te realiseren tussen professionals en studenten van deze verschillende LWG’s. De studenten spelen een belangrijke rol in de totstandkoming van deze momenten en krijgen de vrijheid deze voor een groot deel zelf in te vullen.

Toekomstperspectief

De Reclassering Nederland benadert stagiaires als potentiële nieuwe collega’s en investeert hier ook in. Zo krijgen studenten een groot aanbod aan trainingen tijdens hun stage en zijn er mogelijkheden om na hun stage en opleiding binnen de Reclassering aan de slag te gaan.

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen