Menu
Zoeken English

Welkom in de LWG kraam van Humane Zorg

Wil je ervaring opdoen in een cros-culturele zorgorganisatie die zich voornamelijk inzet voor de doelgroep (licht)verstandelijk en/of psychische beperkingen? Dan ben je op het juiste adres bij Humane Zorg.

Humane Zorg LWG EXPO 

Humane Zorg zet zich in om kwetsbare mensen te ondersteunen in de samenleving. Zo biedt Humane Zorg onder andere WMO-begeleiding en Forensische Zorg. Bij beidega je aan de slag met het ondersteunen van kwetsbare (jong)volwassenen met een (licht)verstandelijke en/of psychische beperking.  

Binnen Humane Zorg wordt er gekeken naar welke cliënt bij je past, in overleg met de zorgmanager. Zodra je een cliënt toegewezen hebt gekregen, ga je hiermee aan de slag. Je gaat een zorgplan opstellen met de cliënt en gaat werken aan de doelen die je samen met de cliënt hebt opgesteld. Je gaat als ambulant begeleider een zorgplan ontwikkelen, uitvoeren en organiseren. Dit doe je in samenwerking met de zorgmanager en de gedragsdeskundige binnen Humane Zorg. Om de 6 maanden ga je het zorgplan evalueren met de cliënt. Hierbij is het van belang om tussentijds goed te toetsen of de cliënt op de juiste weg zit. Dit signaleer je en rapporteer je. Zo ben je op de hoogte van aandachtspunten, complexe en/of risicovolle situaties.  

Het doel van Humane Zorg is om cliënten te begeleiden volgens vastgestelde afspraken wat is opgesteld in het zorgplan. Het doel hiervan is om de zelfredzaamheid van de cliënten te bevorderen en om terugval van de recidive te voorkomen.  

Ik heb zelfgekozen voor Humane Zorg omdat ik vond dat deze organisatie het best bij mij past. Humane Zorg is een platte organisatie is, dit houdt in dat er geen hiërarchie is. Het bedrijf is groeiende en om daar onderdeel van te zijn als stagiaire vind ik erg mooi. Je groeit als het ware mee met het bedrijf en er is genoeg ruimte om ideeën in te brengen. Een van de hoofd redenen dat ik voor deze stageplek heb gekozen is omdat de organisatie, nu nog een klein team heeft. Dit betekent dus dat ik als stagiaire kan investeren in het contact met mijn collega’s omdat hier de tijd en ruimte voor is. Bij een hecht team zorg je er namelijk voor dat je sneller geneigd bent elkaar op te zoeken als je ergens tegen aanloopt. Dit zorgt voor een veilig gevoel waarin je meer risico’s durft te nemen en jezelf kwetsbaar durft op te stellen tegen andere teamleden. Zo ontstaat er vertrouwen en kan je niet alleen werken aan je competenties maar ook je persoonlijke doelen. 

Murat Baran (Zorgmanager Humane Zorg)

LWG docent: Sarah van Wijngaarden

 

De stage ervaring van student Agink

Humane Zorg zet zich in om kwetsbare mensen te ondersteunen in de samenleving. Zo biedt Humane Zorg onder andere WMO-begeleiding en Forensische Zorg. Bij beiden ga je aan de slag met het ondersteunen van kwetsbare (jong)volwassenen met een (licht)verstandelijke en/of psychische beperking. 

Binnen Humane Zorg wordt er gekeken naar welke cliënt bij je past, in overleg met de zorgmanager. Zodra je een cliënt toegewezen hebt gekregen, ga je hiermee aan de slag. Je gaat een zorgplan opstellen met de cliënt en gaat werken aan de doelen die je samen met de cliënt hebt opgesteld. Je gaat als ambulant begeleider een zorgplan ontwikkelen, uitvoeren en organiseren. Dit doe je in samenwerking met de zorgmanager en de gedragsdeskundige binnen Humane Zorg. Om de 6 maanden ga je het zorgplan evalueren met de cliënt. Hierbij is het van belang om tussentijds goed te toetsen of de cliënt op de juiste weg zit. Dit signaleer je en rapporteer je. Zo ben je op de hoogte van aandachtspunten, complexe en/of risicovolle situaties.

Het doel van Humane Zorg is om cliënten te begeleiden volgens vastgestelde afspraken wat is opgesteld in het zorgplan. Het doel hiervan is om de zelfredzaamheid van de cliënten te bevorderen en om terugval van de recidive te voorkomen.

 

Ik heb zelfgekozen voor Humane Zorg omdat ik vond dat deze organisatie het best bij mij past. Humane Zorg is een platte organisatie is, dit houdt in dat er geen hiërarchie is. Het bedrijf is groeiende en om daar onderdeel van te zijn als stagiaire vind ik erg mooi. Je groeit als het ware mee met het bedrijf en er is genoeg ruimte om ideeën in te brengen. Een van de hoofd redenen dat ik voor deze stageplek heb gekozen is omdat de organisatie, nu nog een klein team heeft. Dit betekent dus dat ik als stagiaire kan investeren in het contact met mijn collega’s omdat hier de tijd en ruimte voor is. Bij een hecht team zorg je er namelijk voor dat je sneller geneigd bent elkaar op te zoeken als je ergens tegen aanloopt. Dit zorgt voor een veilig gevoel waarin je meer risico’s durft te nemen en jezelf kwetsbaar durft op te stellen tegen andere teamleden. Zo ontstaat er vertrouwen en kan je niet alleen werken aan je competenties maar ook je persoonlijke doelen.

 

LWG student Bart vertelt over zijn stageplaats

Hallo, mijn naam is Bart. Ik heb dit jaar gesolliciteerd bij Humane Zorg voor een stageplek en ik ben aangenomen. Ik heb voor Humane Zorg gekozen omdat dit een organisatie is die forensische zorg biedt aan mensen die dat nodig hebben. Dit zijn mensen met licht verstandelijke en/of psychische afwijkingen. We werken veel met cliënten die een straf hebben uitgezeten. Deze cliënten wonen met zijn tweeën of drieën gezamenlijk in woningen in Rotterdam.

Humane Zorg is heeft een platte-organisatiestructuur. Dat wil zeggen dat er geen hiërarchie is. Het is een kleinschalige organisatie. Als medewerker geniet je veel vrijheid om je een beetje je eigen draai eraan te geven. Maar bij die vrijheid komt ook veel verantwoordelijkheid. De stage vereist een goed planningsvermogen. Dat kan een hele uitdaging zijn, maar biedt wel een fantastische kans om je hierop te ontwikkelen. Het is een hele gezellige organisatie. Humor is een vereiste. Van wat ik tot nu toe zie, werken er mensen die elkaar steunen en kritisch zijn zodat we daar met zijn betere begeleiders van worden. Een ideale stageplek dus.

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen