Menu
Zoeken English

Welkom in de LWG kraam van House of Hope

Zoek jij een stageplek waar je echt van betekenis kunt zijn en veel zelfstandig kunt oppakken? Voel jij je thuis in een familiaire en gezellige organisatie? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! House of Hope wil kwetsbare mensen in Rotterdam-Zuid, waar veel armoede, eenzaamheid en schuldenproblematiek is, ondersteunen, zodat het gewone leven wordt hersteld. Dit doen we door het bieden van hulpverlening en groepsactiviteiten, die gericht zijn op netwerkversterking en samenredzaamheid.

Kenmerkend voor ons is dat we langdurig present zijn, actief op zoek gaan naar mensen die hulp nodig hebben, werken vanuit een familiaire setting en hulpvragers zoveel mogelijk laten meedoen in vrijwilligerswerk.

Vanuit de profielen Welzijn en Samenleving en Jeugd kan er stage worden gelopen.  Je leert het werken in de wijk door als aankomend social worker geconfronteerd te worden met alle problematieken en hier samen met de client tot een oplossing probeert te komen. We werken ook met gezinnen, waarbij we hen vanuit de context ondersteunen. Tevens ben je actief betrokken bij een groepsactiviteit, die bij je aansluit. Het kan zijn dat je thema’s bespreekt op een vrouwen- of mannengroep of dat je kinderen veiligheid biedt in het speelcafé. Zeker in deze tijd zijn we aanwezig in de wijk en verwachten we dat je je handen uit de mouwen steekt.

Iedere woensdag hebben we LWG en nemen we de praktijk mee en verbinden dit aan de theorie.   

De vacature in deze kraam is ter info, de volledige vacature vind je terug in B3Net

Bekijk de vacature

Bezoek de website

Ga naar de Facebookpagina van House of Hope

Wie zijn er online voor je? 

Elsbeth HubachElsbeth Hubach is als praktijkbegeleider betrokken bij de LWG en bouw samen met Sophie hieraan. Ik werk al 16 jaar in de wijk bij House of Hope in de Tarwewijk en voor mij is het van essentieel belang om het verschil te maken in levens van mensen en kinderen. Daarbij word ik voortdurend uitgedaagd om met open blik naar de wijkbewoner te kijken en bij hen aan te sluiten in de vragen die zij hebben. Dit schaaft en vormt je en dit wil ik graag meegeven aan de studenten van onze LWG.

Sophie van Buren-Bense is als lwg-docent bij House of Hope betrokken. ‘We vormen een mooie leerwerkgemeenschap waarin studenten en beide organisaties vanuit betrokkenheid met en van elkaar leren. Mijn achtergrond ligt in de antropologie en begeleidingskunde en naast het onderwijs ben ik betrokken bij praktijkonderzoek bij de gemeente Rotterdam. Ik geniet ervan met studenten ook de actualiteit en relevant onderzoek te betrekken op hun leren in de stage tot social worker’. 

 Lotte Vreugdenhil is derdejaarsstudente Social Work aan de Hogeschool Rotterdam. Zij heeft het profiel Welzijn & Samenleving gekozen en heeft stagegelopen bij House of Hope locatie Tarwewijk. Zij zit nu in de afrondingsfase van haar stage. ‘House of Hope was echt een prachtige plek om stage te lopen. Het grote hart voor de wijk is zeker merkbaar en ben ik op den duur over gaan nemen. Ik heb hier meer geleerd over het sociaal werk dan ooit te voren. Als stagiaire bij House of Hope word je actief binnen verschillende activiteiten, afhankelijk van je profiel. Ikzelf ben actief geweest binnen het maatschappelijk inloopspreekuur, meidenwerk, wijkbezoek voor kwetsbare ouderen en begeleiding van zowel gezinnen als alleenstaanden. Wat ik geleerd heb bij House of Hope zal ik heel mijn loopbaan als sociaal werker met mij meedragen als een waardevolle ervaring!’ 

Manal Kharbach is derdejaarsstudente Social Work aan de Hogeschool Rotterdam. Zij heeft het profiel Jeugd gekozen en loopt stage bij House of Hope locatie Tarwewijk. "House of Hope ligt midden in de wijk Tarwewijk. Het is een fijne en warme plek om stagelopen. Ik werd heel warm en hartelijk ontvangen door mijn collega’s. Ik werd gelijk de eerste weken overal in betrokken door het meekijken met collega’s bij hun cliëntgesprekken. Ik heb ervaren dat House of Hope een veilige omgeving voor mij is, waardoor ik vervelende situaties makkelijk kan aangeven bij collega’s. Nu begrijp ik  de cliënten , als zij zeggen dat House of Hope als een familie voor hun is, want dat is het ook echt. Je voelt je gelijk thuis en je krijgt ook alle ruimte om jezelf te zijn. En dat kan ik ook bij House of Hope. Ik kan daar echt mijzelf zijn en dat maakt mij gelukkig. Ik ben zelf actief in het gezinnenspreekuur, het kinderwerk, gezin centraal/huisbezoeken en Family Together. Ik heb veel nieuwe dingen geleerd bij House of Hope zoals fondsaanvragen doen, gesprekken met cliënten voeren, activiteiten voor kinderen organiseren, rapporteren, op huisbezoek gaan, signaleren en nog veel meer. Ik heb altijd verlangd naar een werkplek waar ik mijzelf kan zijn en die mij de ruimte geeft om mijzelf te ontwikkelen op mijn eigen tempo. Die werkplek heb ik gevonden. Bij House of Hope kan ik namelijk mijzelf ontwikkelen tot de Social Worker die ik graag wil worden."

 

 

 

Stageplek

Zoek jij een enerverende stageplek? Wil je werken met verschillende culturen? Wil je gezinnen en kinderen begeleiden?

House of Hope wil kwetsbare mensen in Rotterdam-Zuid, waar veel armoede, eenzaamheid en schuldenproblematiek is, ondersteunen, zodat het gewone leven wordt hersteld. Dit doen we door het bieden van laagdrempelige hulpverlening en groepsactiviteiten, die gericht zijn op netwerkversterking en samenredzaamheid.

Kenmerkend voor onze werkwijze is dat we zo lang als nodig is present zijn, actief op zoek gaan naar mensen die hulp nodig hebben, en werken vanuit een familiaire setting. Hulpvragers laten we zoveel als mogelijk is participeren als vrijwilliger, zodat zij een zinvolle daginvulling hebben, hun eigenwaarde terugkrijgen en werkervaring opdoen.

We verwoorden onze manier van werken in de kernwoorden vinden, verbinden, versterken en vieren.

Hoe doen we dit?

Onze huiskamers van de wijk zijn gezellige en laagdrempelige ontmoetingspunten voor wijkbewoners. Mensen kunnen hier terecht voor gezelligheid, een kop koffie of een vraag. Hulpvragers met eenvoudige én complexe problemen kunnen terecht bij onze maatschappelijk dienstverleners. Verder organiseren we groepsactiviteiten, waarbij mensen elkaar kunnen ontmoeten en op deze manier deel uitmaken van een gemeenschap. Dit kan tegelijkertijd een middel zijn om hun sociale netwerk te versterken en te vergroten.

 Vanuit de profielen Welzijn en Samenleving en Jeugd kan er stage worden gelopen. 28 uur per week leer je het werken in de wijk op het gebied van volwassenen en kinderen. We werken ook met gezinnen, waarbij we hen vanuit de context ondersteunen. Tevens ben je aktief betrokken bij een groepsaktiviteit, die bij je aansluit. Het kan zijn dat je thema’s bespreekt op een vrouwen- of mannengroep of dat je kinderen veiligheid biedt in het speelcafé.

Iedere woensdag hebben we LWG en nemen we de praktijk mee en verbinden dit aan de theorie.

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen