Menu
Zoeken English

Welkom in de LWG kraam van Erasmus MC

Welkom bij de LWG van het Erasmus-MC Sophia, de Kinder- en Jeugdkliniek.

De Kinder- en Jeugdkliniek biedt zorg aan kinderen en jeugdigen van circa 3 tot 18 jaar met (een vermoeden van) complexe psychiatrie, eventueel gecompliceerd door lichamelijke klachten/ziekten en vastlopen op diverse ontwikkelingsgebieden. De kliniek bestaat uit vier groepen: 2 daggroepen voor adolescenten (Gele en Rode groep), 1 klinische groep voor kinderen (Groene groep) en 1 daggroep voor kinderen (Blauwe groep). De kliniek biedt geintegreerde, multidisciplinaire kinderpsychiatrische observatie en behandeling.


Lonneke Neve: Mijn naam is Lonneke Neve, ik ben teamcoordinator van de Blauwe groep. Ook ben ik vanuit de Kinder- en Jeugdkliniek verantwoordelijk voor het stagebegeleid en begeleid ik stagiaires en hun begeleiders. Een stagejaar bij ons is nooit saai en ontzettend leerzaam!

Sarah van Wijngaarden: De LWG-docent is tevens de studieloopbaancoach van de student. De begeleiding in de LWG is erop gericht de student te ondersteunen in zijn/haar ontwikkeling tot competente beroepsbeoefenaar. Het begeleiden van de student bij zijn persoonlijke en professionele ontwikkeling is onderdeel van de begeleiding binnen de LWG. Hierbij gaat het om vragen als ‘wat voor beroepsbeoefenaar wil je zijn, wat past bij jou, welke kant wil je je op ontwikkelen?’. Daarnaast is de LWG-docent aanspreekpunt voor persoonlijke problemen of omstandigheden die studievoortgang belemmeren. 

 

  • Taken en verantwoordelijkheden van de stagiair: verzorgende taken, observeren, rapporteren, overdragen, deelnemen aan vergaderingen, verdiepen in problematieken, zicht hebben op en kunnen handelen naar dagelijkse structuur en oplossingsstrategieen aanreiken. 

  • Verwachtingen van de student: actieve leerhouding en gevoel van verantwoordelijkheid voor het eigen leerproces, leergierigheid, ontwikkelen van reflectie op eigen handelen en emoties, volledige inzetbaarheid.

  • Ervaring van de stagiaires: 
  • Lisa: ik heb het ontzettend naar mijn zin op stage. Ik ga iedere dag met veel plezier en nieuwsgierigheid naar mijn groep en leer telkens weer iets nieuws. Daarnaast heeft het team en hebben de kinderen mij met open armen ontvangen, wat maakt dat ik mij echt op mijn plek voel op de groep. Zoek je een uitdagende stage waarin je jezelf echt ontwikkelt, zowel op persoonlijk- als professioneel vlak, dan is dit de stage voor jou!
  • Noa: Nooit had ik gedacht dat de stage in je derde jaar mij zo veel zou leren. Niet alleen leer ik ontzettend veel over het inhoudelijke werk, de organisatie en de doelgroep. Maar ook heb ik zo veel geleerd over mijzelf; hoe reageer ik op bepaalde situaties? Hoe ben ik in een intensieve samenwerking binnen een team? Hoe is het om 32 uur per week te werken voor een heel schooljaar? En wat vind ik nou écht lastig? Met al deze vragen wordt je intensief begeleidt vanuit verschillende hoeken. Door je stagebegeleider, Lonneke, de LWG-bijeenkomsten met je SLC’er en mede stagiaires en ten slotte de supervisie vanuit de Hogeschool. Hierdoor kan je je optimaal ontwikkelen. Ik had op geen enkele plek liever deze stage gelopen en sta iedere dag weer met ontzettend veel enthousiasme op om naar de kliniek te gaan. Het is een zware en intensieve stage die veel van je vraagt; emotioneel, mentaal en ergens ook fysiek. Je bent continue bezig en de doelgroep kan je flink uitproberen. Ik wens iedereen eenzelfde ervaring toe als de mijne en als je opzoek bent naar een uitdagende stage denk ik dat je hier helemaal op je plek zal zitten. 

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen