Menu Zoeken English

Leraar worden?

In vier jaar tijd van student naar docent met Hogeschool Rotterdam

Wil je leraar worden? Op Hogeschool Rotterdam word je in vier jaar tijd voorbereid om leraar te worden in het basisonderwijs, of te doceren in de specialisaties van taal, exacte wetenschappen of mens & maatschappij.

Je eerste studiejaar heeft een oriƫnterend karakter. De beroepscompetenties die komen kijken bij het leraarschap komen in dit jaar uitgebreid aan bod, en je zult ontdekken in hoeverre je bekwaam bent om je deze competenties eigen te maken tijdens het verloop van je studie. Het tweede, derde en vierde jaar van je studie vormen de hoofdfase van de lerarenopleiding. Je loopt dan stage en ontwikkelt je achtereenvolgens op het gebied van globale en specifieke competenties die komen kijken bij het docentschap. Na de afronding van je studie ben je Bachelor of Education. Je kunt daarna aan de slag gaan als leraar, of besluiten om door te studeren aan de Erasmus Universiteit. Na afronding van deze academische pabo heb je alle bevoegdheden van de Master in Pedagogy and Education.

Welke competenties heb je ontwikkeld na het afronden van de lerarenopleiding?

Na afronding van je lerarenopleiding aan Hogeschool Rotterdam heb je de nodige bagage om je rol goed te kunnen vervullen binnen een klassikale- als professionele context. In de klas weet je hoe je de sfeer kunt verbeteren en bewaren, en ben je in staat om je leerlingen te stimuleren om zelfstandig en verantwoordelijk te zijn. Bovendien weet je de nodige begeleiding te bieden aan de leerlingen die te kampen hebben met cultuurverschillen ten opzichte van hun klasgenoten. Op collegiaal niveau weet je jouw werkzaamheden af te stemmen op dat van je collega's, en kun je een bijdrage leveren aan het functioneren van de schoolorganisatie. Ook weet je jouw handelingen af te stemmen verzorgers en eventuele betrokken instanties.

Welke studierichtingen zijn er?

Hogeschool Rotterdam biedt jou de mogelijkheid om te kiezen tussen enkele tientallen opleidingen, vaak in zowel een voltijd- als een deeltijdvariant:

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen