Ga direct naar de content

Korte opleidingen aan Hogeschool Rotterdam

Een korte hbo-opleiding volgen, wat zijn de mogelijkheden?

Is een vier jaar durende hbo-opleiding net iets te veel van het goede, maar wil je graag nog wel doorstuderen? Dan is een tweejarige Associate degree-opleiding (Ad) een mooie oplossing.

Qua niveau zit de Associate degree tussen mbo-4 en de hbo-bachelor in. Ideaal voor mbo-4 studenten en mensen die al een aantal jaar werkervaring hebben.

Wat houdt een Associate degree-opleiding in?

Hogeschool Rotterdam biedt een breed scala Associate degree-opleidingen aan zoals Arts & CraftsOfficemanagement en ICT Service Management. Voor een volledig overzicht kun je een kijkje nemen op de pagina met tweejarige Associate degrees. Als je het mbo of de havo hebt afgerond of juist al een aantal jaren werkervaring hebt kun je op deze manier een studie volgen die is afgestemd op het bedrijfsleven.

Een korte opleiding aan Hogeschool Rotterdam is ideaal voor studenten met een praktische houding. Er zijn zowel voltijd als deeltijd mogelijkheden bij een tweejarige Associate degree, ook is het meestal mogelijk om door te studeren in het derde jaar van de gekoppelde bacheloropleiding.

Deze korte tweejarige opleiding in het hoger beroepsonderwijs is een mooie manier om praktijkgericht op hbo-niveau verder te studeren. Helemaal omdat Associate degrees zijn ontwikkeld in overleg met het bedrijfsleven. Een Associate degree biedt een goede overgang van mbo naar hbo en is tevens een wettelijk erkent diploma.

Voor wie is een korte opleiding aan Hogeschool Rotterdam vooral interessant?

• studenten mbo-4 die twee jaar door willen studeren
  • werkenden die zich verder willen ontwikkelen op hbo-niveau
  • studenten met een praktische houding
  • studenten die goed weten wat ze willen worden (beroepsoriĆ«ntatie)
  • ook leerlingen met het havodiploma zijn van harte welkom

Meer informatie

Interesse in een korte opleiding aan Hogeschool Rotterdam? Bekijk dan zeker even ons aanbod van tweejarige Associate degree-opleidingen. Op de pagina van Rotterdam Academy is ook de nodige informatie te vinden over de 2-jarige hbo-opleidingen die Hogeschool Rotterdam aanbiedt.