Menu
Zoeken English

Vaccineren op de hogeschool

Hoe hoger de vaccinatiegraad, hoe meer je jezelf en anderen beschermt en hoe waarschijnlijker het is dat we zonder enige beperkingen weer fysiek onderwijs kunnen gaan én blijven geven. We kunnen allemaal bijdragen aan de mogelijkheden voor fysiek onderwijs. Mensen die gevaccineerd zijn raken minder snel besmet met het coronavirus en dragen het ook minder snel over. De kans om besmet te raken bestaat nog steeds, maar als dat toch gebeurt is de kans dat je er erg ziek van wordt veel kleiner. 

Ons advies is: laat je vaccineren. Je helpt jezelf en andere studenten of collega’s daarmee. Heb je twijfels? Laat je goed informeren over vaccineren? Bekijk de video’s van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Studenten en medewerkers van de hogeschool kunnen op verschillende locaties gratis en zonder afspraak een vaccinatie tegen het coronavirus krijgen. In één van de tijdelijke priklocaties van GGD Rotterdam-Rijnmond krijg je dan een vaccin van Pfizer. Dit geldt ook voor internationale studenten en medewerkers.

Kralingse Zoom
De priklocatie is te vinden op de campus van de Erasmus universiteit bij de SPAR-supermarkt en is geopend tussen 09:00 en 16:00 uur op de volgende dagen:

 • maandag 13 september
 • dinsdag 14 september
 • Dinsdag 21 september
  • Woensdag 22 september
  • Woensdag 29 september
  • Donderdag 30 september
Posthumalaan

Bij de vestiging van Inholland op de Posthumalaan 90 is de komende tijd in het gebouw een vaccinatie-unit van de GGD aanwezig, waar je eveneens zonder afspraak terechtkunt voor een prik. Alle studenten en medewerkers, dus ook de onze, zijn daar van harte welkom. Het gaat om de volgende dagen tussen 9:00 en 16:00 uur:

 • Maandag 13 september
 • Dinsdag 14 september
 • Maandag 20 september
 • Dinsdag 21 september

Museumpark
Op de parkeerplaats naast de vijver van de hogeschool, aan de zijde van metrohalte Dijkzigt, kun je op de volgende dagen zonder afspraak tussen 09:00 en 16:00 uur terecht:

 • Maandag 13 september
 • Dinsdag 14 september
 • Maandag 20 september
 • Dinsdag 21 september

Alle studenten en medewerkers van Hogeschool Rotterdam, ook internationale studenten en collega´s komen in aanmerking voor een gratis vaccin op de KZ locatie. 

De vaccinatie gebeurt met het vaccin van Pfizer.

Een afspraak is niet nodig, je kunt op de genoemde locaties (zie vraag 'waar en wanneer kan ik terecht') binnenlopen tussen 9.00 u en 16.00 u. 

Je kunt op vertoon van een geldig identiteitsbewijs een prik krijgen. Vergeet ook niet je mondkapje mee te nemen. Het kan zijn dat je even moet wachten bij de locatie. Dit komt omdat iedereen ter plekke geregistreerd moet worden in het systeem en we vragen hiervoor je begrip. Nadat je een prik hebt gehad, neem je 15 minuten plaats in de tent.

Heb je al een eerste prik met het Pfizer-vaccin gehad? Ook voor je tweede Pfizer-prik kun je terecht in de priklocatie. Let op: Er moeten wel 21 dagen tussen de eerste en de tweede prik zitten.

Nu we elkaar weer op locatie gaan treffen, zullen we ook met elkaar in gesprek raken over corona en verschillende opvattingen die er zijn. Ook in de klas. We hebben vanuit de organisatie meerdere verzoeken ontvangen, om een handreiking voor hoe we deze gesprekken op een respectvolle manier kunnen voeren en begeleiden. Deze handreiking is bedoeld ter ondersteuning en begeleiding van controversiële gesprekken over gevoelige thema’s. 

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen