Menu Zoeken English

Op locatie: maatregelen en voorzieningen

Vanaf september zijn al onze gebouwen weer geopend. De openingstijden kun je vinden bij de informatie per locatie.

Onder het kopje Onderwijs in coronatijd lees je welke activiteiten er in de gebouwen plaatsvinden en welke instituten gebruik maken van welke gebouwen.

De hogeschool verzoekt medewerkers en studenten alleen naar de locaties te komen als dit noodzakelijk is en er geen andere mogelijkheden zijn. Is dat het geval, dan ben je uiteraard welkom. De hogeschool wijst er wel op dat je je bij een bezoek aan de locaties aan de RIVM richtlijnen dient te houden. Als de toeloop naar deze locaties te groot wordt, zullen andere maatregelen worden getroffen.

Bekijk voordat je de locatie bezoekt de onderstaande video met instructies. Deze instructies zijn gebaseerd op het 1,5 meter-protocol van Hogeschool Rotterdam. Hierin staan praktische richtlijnen en regels om onderwijsactiviteiten te laten plaatsvinden in een ‘anderhalvemeterschool’. Iedere bezoeker houdt zich hieraan. Uiteraard gelden te allen tijden de RIVM-maatregelen, zoals afstand houden, handen wassen, niezen in je elleboog en gebruikmaken van een papieren zakdoekje. Als je klachten hebt laat je je testen en blijf je thuis. Ook als je in quarantaine bent geplaatst omdat je contact hebt gehad met iemand die positief is op het virus blijf je thuis.

Onze toezichthouders handhaven de RIVM-richtlijnen binnen onze gebouwen. Maar zij kunnen het niet alleen. Het is onze gezamenlijke verantwoordelijkheid om regels zoals anderhalve meter afstand na te blijven leven. Spreek elkaar er gerust op aan. Bij de opstart van het onderwijs is gebleken dat studenten en medewerkers soms onbewust dichter bij elkaar staan dan gewenst. Als iemand hen herinnert aan de afspraken, worden die snel weer in acht genomen. Dat is een prettige manier om onze veilige werk- en leeromgeving in stand te houden. 

Er is bij Hogeschool Rotterdam geen verplichting om een mondkapje te dragen. We begrijpen dat sommige studenten en medewerkers om gezonheidsredenen de behoefte hebben om op de HR-locaties een mondkapje te dragen. Het gebruik ervan is binnen onze gebouwen toestaan. Voor de juiste mondkapjes en correct gebruik verwijzen we je naar het RIVM.

We hebben de volgende maatregelen genomen om een zo veilig en prettig mogelijke leer- werkomgeving te creëren.

  • Schoonmaak. De dienst FIT zorgt ervoor dat onderwijsruimtes en werkplekken na gebruik worden schoongemaakt. Indien er wisselingen in klassen en andere ruimtes plaatsvinden zelfs meerdere keren per dag. Ook contactpunten die veel door medewerkers en studenten worden aangeraakt, worden dagelijks schoongemaakt met passende middelen. 
  • Ontsmettingsmiddelen. Bij de ingangen van alle gebouwen zijn zuilen geplaatst om je handen te ontsmetten. Bij de vendingmachines zijn doekjes en/of sprays beschikbaar en op veel andere punten handpompjes.
  • Ventilatie. In alle gebouwen zijn de luchtbehandelingssystemen ingeschakeld, zodat overal voldoende wordt geventileerd. Er zijn vragen gesteld of de ventilatiesystemen aan besmetting kunnen bijdragen. Onderzoek van het RIVM wijst uit dat hier geen aanwijzingen voor zijn. Goed ventileren is volgens de RIVM-richtlijnen van belang voor het verversen van de lucht en draagt bij aan een gezond binnenklimaat. Daarom is het bijvoorbeeld belangrijk dat in ruimtes met meerdere personen bijvoorbeeld ook een aantal ramen wordt open gezet voor frisse lucht. Wees hier ook zelf alert op. Al onze gebouwen voldoen ruimschoots aan de eisen die aan ventilatie van onderwijsgebouwen worden gesteld.
  • Routing en bestickering.  Om de stroom mensen goed te geleiden, hebben we in de gebouwen een routing aangebracht met bestickering. Volg de aangeduide routes, houd je aan het eenrichtingsverkeer en let op de maximale bezetting in een lokaal. Liften zijn alleen voor gebruik door mindervaliden en voor goederenvervoer. In andere gevallen, maak je gebruik van de trap. Hoe de routing en bestickering eruit ziet, kun je hier bekijken in dit filmpje van onze locatie Willem de Kooning Academie.   • Aanwijzingen personeel op locatie. Medewerkers van de dienst Faciliteiten en IT (FIT) zijn op de locaties aanwezig en kunnen aanvullende (route)aanwijzingen geven. Dit doen zij om de logistieke stromen en veiligheid op locaties te bevorderen. Volg deze aanwijzingen op en help je eigen gezondheid en veiligheid en die van medestudenten en collega’s te bewaken.
  • Thuiswerken en studeren blijft voorlopig de norm als je niet bent ingeroosterd voor onderwijs of toetsing en je thuis adequate voorzieningen hebt. Kom je op de locatie werken of studeren, ruim dan s.v.p. voor je vertrekt de tafel of het bureau waaraan je werkt op. Laat geen papieren, etensresten of andere rommel liggen. Deze kleine inzet bevordert een gezonde leer- en werkomgeving. De schoonmaakmedewerkers dragen zorg voor de schoonmaak van de tafels en toetsenborden.

Om het openbaar vervoer zo min mogelijk te belasten, adviseren wij om zoveel mogelijk gebruik te maken van eigen vervoer, zoals de fiets of scooter. Reis je met het OV, houd je dan aan de maatregelen die daarvoor gelden.

De beperkte parkeerfaciliteiten worden niet op voorhand ter beschikking gesteld aan medewerkers of studenten. In uitzonderlijke gevallen – bijvoorbeeld op grond van een medische indicatie - zal worden bekeken of hiervoor ruimte kan worden gemaakt. Mocht je hierover nog vragen en/of zorgen hebben, neem dan contact op met je decaan, je leidinggevende of mail naar het corona informatiepunt corona.info@hr.nl.

Heb je gezondheidsklachten? Blijf dan thuis. Kun je vanuit thuis werken? Werk dan thuis. Word je geacht je werk te doen op een van de geopende locaties? Hou de voorzorgsmaatregelen in acht. 

Iedereen dient zich strikt te houden aan de geldende aanwijzingen van de overheid met betrekking tot de afstand houden én thuis blijven bij de geringste gezondheidsklachten. Volg ook de aanwijzingen op van medewerkers van de hogeschool bij toewijzing van ruimtes om te werken en leren én aanwijzingen die zij geven in het uitoefenen van hun toezichthoudende functie. 

Voor het bezoek aan een van de locaties dien je het protocol van de hogeschool goed te hebben gelezen.

Daar waar de voorzieningen thuis adequaat zijn, is het advies daar gebruik van te maken. Overigens, het kan zo zijn dat de hogeschool bij een bepaalde drukte een rem op de toegang zet.

Vanaf 31 augustus zijn de meeste mediatheeklocaties twee dagen per week kort geopend. Je kunt dan langskomen om gereserveerde boeken op te halen en/of in te leveren. Zelf boeken uit de kast halen en lenen is niet mogelijk. Je moet eerst reserveren en wachten op een afhaalbericht in je mailbox.

  • Nieuwe student of medewerker? Kijk bij Lenen, verlengen en reserveren voor uitleg hoe dat werkt.
  • Op locatie Museumpark en Academieplein is een inleverautomaat aanwezig. Je kunt hier altijd boeken inleveren zolang het gebouw geopend is.
  • Op locatie Academieplein is de werkruimte met computerwerkplekken beschikbaar. Hou je s.v.p. aan de met pijlen aangegeven looprichting. Verplaats geen meubilair en houd afstand!
  • Tip: zoek je opleiding op via Informatiebronnen per opleiding en klik op de tab Boekenlijst. Zo kun je gemakkelijk je boeken reserveren of de e-bookversie  inzien (indien beschikbaar).

Kijk bij Mediatheeknieuws voor actuele informatie

 

De restaurants hebben de komende tijd de volgende openingstijden:

Kralingse Zoom
Het restaurant is geopend van 11:00 – 13:00 en van 15:00 – 19:00
Grand Café: gesloten 

Wijnhaven 107
Foodlab is geopend van 10:00 – 14:00 

Blaak/Wijnhaven 61
Restaurant De Willem is geopend van 09:00 – 15:00 

Museumpark
Restaurant is geopend van 08:30 – 19:00
Koffiecorner is geopend van 08:00-15:00

Rochussenstraat
Uitgifte vanuit de koffiecorner van 08:00 – 16:30
Restaurant 1e etage is gesloten 

Academieplein
Restaurant is geopend van maandag t/m donderdag 08:30 17:30 en vrijdag van 08:30 – 15:00 

Posthumalaan
Uitgifte vanuit de koffiecorner van 09:30 – 14:00
Restaurant 8e etage gesloten

Pieter de Hoochweg
Restaurant is gesloten

De koffie- en snoepautomaten zijn beschikbaar, met desinfecterende doekjes om de bedieningspanelen en handen schoon te maken.

De locaties Kralingse Zoom en Academieplein zijn op zaterdag tussen 9.00 en 16.00 uur geopend voor studenten die gebruik willen maken van een studieplek. Lokalen en kantoren zijn niet open. Het coronavirus kan ervoor zorgen dat we andere keuzes moeten maken. Veranderen de openingstijden of de locatie waar je op zaterdag terecht kunt, dan vind je dat op deze plek.

Veelgestelde vragen per onderwerp

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen