Menu Zoeken English

Online onderwijs en studeren

Ja, online onderwijs is en blijft voorlopig de norm. Wel wordt stap voor stap het fysieke onderwijs weer opgestart. Kijk voor meer informatie bij het onderwerp ‘herstart fysiek onderwijs’.

Thuis en/of online studeren is anders dan studeren op school. Waar je eerst misschien elke week met je studiegenoten samen studeerde, moet je het nu alleen doen. Check op de speciale Hint-pagina onze tips voor studeren vanuit huis en lees wat je kunt doen om ook thuis voldoende ritme en structuur te creëren.

Het inleveren van studieopdrachten kan in principe doorgaan. Studenten dienen met hun opleiding te bespreken op welke wijze dit dient te gebeuren.

De hogeschool heeft eerder aangegeven dat geen gebruik gemaakt moet worden van het programma Zoom. De risico’s voor privacy en veiligheid bij het gebruik van dit product zijn veelvuldig in de nationale en internationale media besproken. Zoom heeft evenwel evidente voordelen en ondersteunt specifieke onderwijsvormen en -activiteiten beter dan bijvoorbeeld Microsoft Teams. Specifieke gaat het over (1) live college aan grote groepen waarbij het gelijktijdig zien van meer dan vier studenten belangrijk is en over (2) het uiteen gaan in zogenaamde "break out sessies" waar de docent tussen wisselt.

Er is daarom de afgelopen weken met Zoom gewerkt aan een configuratie die past binnen de kaders voor privacy en veiligheid van onze organisatie. We kunnen daardoor nu Zoom op kleine schaal gebruiken, waarmee we ons eerdere verbod inruilen voor  het uitgangspunt ‘Microsoft Teams tenzij’. Gebruik Zoom dus alleen voor onderwijssituaties waar het noodzakelijk is. Gebruik Zoom niet voor normaal overleg, teamvergaderingen en externe contact waar Microsoft Teams voor ingezet kan worden en helemaal niet voor privacy gevoelige gesprekken. In het gebruik van Zoom is de configuratie van Hogeschool Rotterdam verplicht, ook als je een externe uitnodiging krijgt voor een videogesprek. Ook wordt ten sterkste aangeraden de op Hint beschikbare documentatie voor gebruik goed door te nemen. De ontwikkelingen rondom Zoom en de gevolgen hiervan voor privacy en veiligheid worden de komende periode door onze privacy officers en security officers nauwgezet gevolgd.

Veelgestelde vragen per onderwerp

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen