Menu English

Actieplan racisme

8 thema's

Hoe staat het actieplan racisme ervoor? Op 22 juni 2021 lanceerde de hogeschool het actieplan en stelde in haar aanpak van racisme en discriminatie een gezamenlijk verantwoordelijkheid en coalitievorming centraal.

Een van de thema's in het actieplan is de lijst met concrete acties voor het open, maar niet-vrijblijvende gesprek. De actiepunten die onder dit thema vallen zijn het oprichten van een online platform, het organiseren van evenementen, community-vorming en samenwerken met bestaande platforms. Op woensdag 18 mei was het dan zover. Het platform INCLUDED ging in de lucht met de eerste studentenverhalen over o.a. non-binair, coming out en empowerment.

Het totale actieplan omvat als leidraad acht hoofdthema's. Een aantal van deze thema's is inmiddels al gerealiseerd of geactiveerd. 

Heleen Elferink, instituutsdirecteur voor Communicatie, Media en Informatietechnologie (CMI) en CMI-alumna Sami Martins Ribeiro spanden zich in voor het online platform en verschillende evenementen zoals de dialoogtafels. Dit is te lezen in een vervolgartikel over het actieplan op hr.nl/nieuws.

Meer over het actieplan

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen