Menu English

Welkom in de LWG kraam van Fröbel

Welkom bij Fröbel; een lunchroom waarbij mensen met een verstandelijke beperking een échte werkplek krijgen.

Fröbel is een kleine zorgorganisatie die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een leerwerkplek biedt in de horeca. Mensen komen een aantal dagen bij ons in de week om te leren werken. Zij worden hierbij ondersteund door een team van leerwerkcoaches. Onze begeleiding is gericht op het aanleren van zowel praktische als sociaal-emotionele vaardigheden. Denk hierbij aan de ontwikkeling van eigen regie, het vergroten van de weerbaarheid, maar ook aan het verbeteren van sociale omgang. We doen dit op een manier, waarbij talent, waardering, gelijkwaardigheid en vertrouwen voorop staan. Het doel is de afstand tot de arbeidsmarkt van mensen te verkleinen. We willen dat iedereen, ongeacht de beperking, een échte werkplek krijgt in de maatschappij. Medewerkers doen dan ook met alles mee in de horeca. Naast de ondersteuning op de groep, worden er ook trainingen gegeven. Denk hierbij aan een barista-training, een afwastraining en een gastvrijheidstraining. 

Onze Missie

Als je iets doet wat je leuk vindt, kan je alles leren. Zolang je de kans krijgt om dit te kunnen doen met de juiste ondersteuning. We willen mensen niet betuttelen en onnodig klein houden, maar behandelen zoals je zelf behandeld wilt worden en alleen ondersteuning inzetten als dit ook daadwerkelijk nodig is voor iemand zijn ontwikkeling.  

Bekijk de vacature:

Zorgcoach

Wie horen bij deze LWG?

Jacky Ross – zorgmanager Fröbel  
Jacky is meewerkend zorgmanager en werkt één keer per week op de groep en twee keer per week is zij bezig met de management taken en administratie. Jacky is te vinden op beide locaties van fröbel, de Westerstraat en Fröbel op Zuid.  

 


Cinthia Hamersma – Persoonlijk begeleider / Stage begeleider 
 
Cinthia is zorgbegeleider en staat voornamelijk op de locatie op zuid. Naast persoonlijk begeleider van de medewerkers, begeleid zij ook de stagiaires. Ze heeft jaren ervaring met het begeleiden van stagairs en doet dit met veel plezier.  

 

Hélène van der Hoef: loop stage bij Fröbel Centrum


Patrick Hietanen: loopt stage bij Fröbel op Zuid


Marian Verlaan: LWG-docent

 

 

 

 

 

 

 

De chicks vragen Pim hoe hij de coronaperiode ervaart

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen