Menu English

Welkom in de LWG kraam van WMO Radar

WMO Radar

Bouw mee aan de nieuwe samenleving en kom werken bij WMO-Radar. Wij zijn een jonge Rotterdamse organisatie die bouwt aan een samenleving waarin mensen vanuit zelfvertrouwen keuzes maken en klaarstaan voor elkaar. Wij bieden diensten aan ter ondersteuning, activering en participatie van de bewoners. Met ruim tachtig collega’s werken we op meerdere Rotterdamse locaties in het Centrum, Overschie, Noord en Delfshaven.

Wat onze drijfveren zijn? Ondernemen, samen meetellen en meedoen. We werken verantwoordelijk en verbindend. Daarbij denken en werken we in oplossingen en zijn resultaten gekenmerkt.

Wij bieden stageplekken (16 in totaal) voor 3e-jaars Social Work-studenten die het profiel Welzijn & Samenleving volgen of het profiel Jeugd.

De vacatures in deze kraam zijn ter info, de volledige vacatures vind je terug in Teams

Algemeen WMO Radar

  

  • Wilfried van Aubel - LWG docent
  • Rob Arnoldus - LWG docent

 

Jeugd/gezinscoach

Delfshaven en Centrum

Als jongerencoach bij Wmo radar bied ik talentontwikkeling aan de jeugd van Delfshaven. De jongeren hebben verschillende hulpvragen waardoor er elke dag iets nieuws te leren valt. Denk aan hulpvragen zoals huiswerkbegeleiding, opzoek naar een woning, schuldenproblematiek, onzekerheid of bij het opstellen van een bewonersinitiatief. Je houdt als jongerencoach korte lijntjes met het wijkteam, gemeente Rotterdam of bijvoorbeeld het Jongerenloket. Door middel van het opzetten van projecten en individuele begeleiding van de jongeren probeer ik dagelijks aan mijn professionele ontwikkeling te werken.

Als Jeugd / Gezinscoach draag jij bij aan de volgende resultaten:

  • Kwetsbare jongeren gaan naar school, hebben werk of een andere positieve dagbesteding- Kwetsbare jongeren weten wat voor hen een realistische en zinvolle dagbesteding is.
  •  Overlast in de wijk is verminderd. Jongeren zijn sociaal emotioneel minder kwetsbaar, maatschappelijk actiever en dragen verantwoordelijkheid voor hun eigen gedrag.- Jongeren zijn vaardig en weerbaar in hun gebruik van social media. Social media worden gebruikt als positieve bijdrage aan de ontwikkeling van jongeren.
  • Kinderen, ouders en buurtbewoners ervaren een veilig en prettig leefklimaat op en rond de pleinen in de wijk.

 

Video's Jeugd/gezinscoach

Powerklas+

Kipstraat en Huis van de wijk in: Schiemond, Spangen, Middelland, Bospolder-Tussendijken

De powerklas is een plek voor de kinderen waar huiswerkondersteuning wordt aangeboden. Ook wordt de sociaal-emotionele ontwikkeling van het kind positief beïnvloed. Als social worker ga jij in het gesprek met het kind en stellen jullie gezamenlijk doelen voor het kind op. Een aantal kinderen zien de powerklas als een rustplek, omdat hun thuissituatie niet in orde is. Jij als social worker gaat in gesprek met het kind om te kijken waar hij tegenaan loopt. De huiswerkondersteuning wordt gegeven aan de hand van de leefstijl-methode, hier krijg je binnen WMO-Radar een training van, wat jou de mogelijkheid biedt voor zelfontplooiing.

Naast huiswerkondersteuning en begeleiding op sociaal emotioneel vlak, organiseer je ook thema gerichte activiteiten, zoals een sinterklaasbingo of kerstdiner. Je krijgt de mogelijkheid om jezelf te ontplooien, doordat je de vrijheid krijgt het zelf vorm te geven.

De powerklas staat ook voor stimuleren van ouderbetrokkenheid. Dit doe je door 1 op 1 contactmomenten aan te gaan met de ouder, maar ook door bijvoorbeeld hulp te vragen bij het organiseren van een activiteit.Wmo Radar vindt dat alle kinderen in Rotterdam kansrijk moeten opgroeien. Om dit te kunnen bereiken bieden wij als powerklas+ medewerkers hulp bij het onderwijs en bij weerbaarheid. Denk aan hulp bij rekenen en taal, maar ook over hoe het onderwijssysteem in Nederland werkt. Inmiddels draaien er nu powerklassen op vijf verschillende locaties. Dit zijn de huizen van de wijken in Spangen, Schiemond, Bospolder Tussendijken en Middelland, alsmede in het centrum.

Als powerklas+ medewerker haal ik vooral voldoening uit het stukje individueel begeleiden. De kinderen geven vaak ook terug wat dit voor hen heeft betekent. Dit vind ik mooi, ook voor mijn eigen ontwikkeling. Dit draagt namelijk bij aan mijn motivatie. Kinderen tevreden? Ik ook! 

Bekijk de vacature

Activering

De gemeente verwacht een tegenprestatie van werkzoekenden met een gemeentelijke bijstandsuitkering (Prestatie010). Hoe een werkzoekende zijn tegenprestatie invult, bepaalt hij samen met zijn activeringscoach. Door het doen van een tegenprestatie wordt hij weer actief, krijgt een dagritme en doet sociale contacten op. Wederkerigheid en persoonlijke ontwikkeling van werkzoekenden staat bij de tegenprestatie voorop. Want iets terugdoen voor de uitkering is goed voor jezelf en voor de stad. Hierdoor werken Rotterdammers aan arbeidsontwikkeling en verkleinen op die manier de afstand tot de arbeidsmarkt. We stimuleren zo iedereen mee te doen in de Rotterdamse samenleving.

Bekijk de vacature Activering - taalbureau

 

 

Budgetondersteuner

Kipstraat en Overschie

Als stagiair Budgetondersteuner ondersteun je de wijkbewoners van Rotterdam-Centrum, Overschie of Delfshaven met allerlei financiële zaken. Nederland is een land met veel regeltjes en papierwerk en dat kan wel eens ingewikkeld zijn. Je bent er dan ook voor de bewoners die dit moeilijk vinden en hier een beetje hulp bij nodig hebben. Zo help je bijvoorbeeld met het invullen van formulieren of aanvragen van kwijtschelding. Ook ga je bewoners ondersteunen die het moeilijk vinden om overzicht te krijgen in hun administratie. Je gaat samen de post doornemen en ordenen en een overzicht maken van de inkomsten, uitgaven en eventuele schulden. Heeft iemand financiële problemen of (beginnende) schulden? Dan kijk je samen met de bewoner hoe deze problemen opgelost kunnen worden en (groeiende) schulden voorkomen kunnen worden. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je de bewoners op zo’n manier ondersteunt zodat ze het uiteindelijk zelf weer kunnen oppakken.

Centrum
Naast vaste spreekuren wordt er in het centrum op meerdere dagen per week het Papieren Café georganiseerd. Bewoners kunnen hier vrij inlopen en terecht voor korte vragen of voor het invullen van formulieren of aanvragen van bijvoorbeeld kwijtschelding en toeslagen.

Overschie
Samenwerking met Bewonersorganisatie/BOOS

 Bekijk de vacature Budgetondersteuner en Armoedebestrijding

Buurtcoach

Centrum en elders

Binnen ons team bieden wij ruimte voor een stagiair die geïnteresseerd is om met vrijwilligers en wijkbewoners te werken. Je gaat je theorie van verschillende gesprekstechnieken toepassen om de wensen en talenten van de kandidaten in kaart te brengen om vervolgens deze in te zetten. Ook signaleer je waar behoeftes liggen in de wijk voor een goed (samen)leefklimaat. Hierbij heb je contact met bewoners, scholen, woningbouwverenigingen en bedenk je passende interventies voor de problematieken of vragen die je signaleert. De range aan interventies is groot: het kan een buurtbarbecue zijn, een voetbaltoernooi of bijvoorbeeld trainingen en voorlichting.

Als stagiair werk je ook samen met onze verschillende matchingbureaus zoals Samen Overschie en Werk aan de Kade, koppel je vrijwilligers/buurtbewoners aan het aanbod van (vrijwilligers)functies in de wijk en in veel gevallen ook direct aan een individuele hulpvrager. Je zoekt actief naar vrijwilligers en maakt daarbij gebruik van vacaturebanken, Social Media en de lokale kranten.

Je leert om verschillende vrijwilligers/buurtbewoners te coachen en om bijeenkomsten en interventies te organiseren. Hierbij krijg je ondersteuning van de buurtcoach die je leert om preventief bezig te zijn. Je komt bij bewoners thuis en pikt signalen op. Deze signalen kunnen bijvoorbeeld armoede, gezondheid en/of eenzaamheid zijn. Samen met je team bespreek je de signalen om passende vervolgstappen te maken. En zorg je voor een juiste registratie van de signalen in de daarvoor bestemde systemen (Sluis en Regipro).

Bekijk de vacature - Buurtcoach

 

Krachtcoach kwetsbare ouderen

Kipstraat

Je bent bezig met preventie oftewel vroegsignalering (hulpvraag voor dienst/zorg), versterking van het sociale netwerk en de bestrijding van eenzaamheid van de wijkbewoners. Onderdeel van het werk is het afleggen van huisbezoeken bij 75-plussers. Hier heb je een informatieve, sociale maar ook nadrukkelijk signalerende functie. Zo nodig volgen er vervolgacties op deze bezoeken.

Je draagt bij aan het op het opsporen en verminderen van de eenzaamheid onder deze doelgroep door middel van activiteiten zoals winteractiviteiten, activiteiten in het huis van de wijk, etc. Daarnaast ondersteun je bij verschillende bewonersinitiatieven in de wijk of bij trainingen zoals valpreventie en weerbaarheidstraining.

Lekker bezig

Delfshaven

Je bent een proactief persoon die sociaal is, nauwkeurig met het verwerken van gegevens en het leuk vindt om de deelnemers van ‘’Lekker Bezig!’’ te motiveren en stimuleren om aan de slag te gaan met hun gezondheid.

Wmo radar is verantwoordelijk voor het gezondheid bevorderend traject ‘’Lekker Bezig’’!

Dit project is gericht op wekelijks bewegen naar vermogen en werken aan mentale gezondheid zoals stress-klachten, ontspannen, slecht slapen en vindt in de wijken van Delfshaven plaats. Daarnaast zijn er voorlichtingen over voeding en geven de budgetcoaches van Wmo Radar budgettrainingen.

Het doel van dit project is; een gezondere leefstijl op het gebied van voeding en beweging stimuleren, door deelname aan gezondheid bevorderende activiteiten.

 

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen