Menu English

Welkom in de LWG kraam van Scheepvaart en Transport College en Lentiz

Ligt je hart bij het begeleiden van jongeren in de leeftijd van 12 t/m 26 met zo’n beetje alles wat ze in hun leven tegenkomen? Op school zien wij deze jongeren elke dag en ze nemen hun rugzak vol talenten en uitdagingen met zich mee. Wij helpen ze die rugzak te dragen en hun talenten tot bloei tot laten komen tot ze met een diploma (of een goede verwijzing) weer van school gaan. We staan midden in de maatschappij en hebben met elke problematiek die je kunt bedenken te maken. Zin om intensief samen te werken maar ook een duidelijke eigen caseload te hebben? Welkom bij het Begeleidingsteam van het Scheepvaart en Transportcollege!  

De vacature in deze kraam is ter info, de volledige vacature vind je terug in Teams

Bekijk de vacature

 

  • Marcel Luiten (mluiten@lentiz.nl)
  • Smiljan Grubesic (sgrubesic@lentiz.nl)
  • Daphne Verhage (dverhage01@lentiz.nl)
  • Smiljan Grubesic (sgrubesic@lentiz.nl)

 

 

  • LWG-docent:Job Reniers 

 

Het Begeleidingsteam

Goed onderwijs vraagt, wanneer nodig, om goede begeleiding. Begeleiding is een onderdeel van onderwijs en heeft een didactische en een pedagogische basis. Bij STC Group ontvangen studenten / leerlingen met extra ondersteuningsbehoeften adequate begeleiding. 

De studenten / leerlingen van STC Group worden opgeleid voor beroepen waar veel zelfstandigheid, discipline en inzet wordt vereist. 

De Begeleiding richt zich naast die beroepsvaardigheden ook op de persoonlijke ontwikkeling van de student / leerling waardoor ze vaardiger zijn en zelfstandig regie kunnen nemen in hun carrière en weten hoe zij zelf zorg kunnen dragen voor hun eventuele extra ondersteuningsbehoeften. 

Naast de begeleiding van de leerling / student zorgt de afdeling Begeleiding voor de begeleiding van studenten die bij Prokino Robbenoord wonen, begeleiden we de startende docenten die een PDG of lerarenopleiding volgen en plannen en organiseren we via het Examen Bureau de centrale examens Nederlands, Engels en Rekenen en de instellingsexamens via TOA. 

Missie; waar staat de afdeling voor 

Studenten / leerlingen met een extra ondersteuningsbehoefte voor te bereiden op een baan binnen de scheepvaart, het transport of het havenindustrieel complex. Hen zodanig begeleiden dat zij zelfstandig de regie kunnen nemen in hun carrière en weten hoe zij zelf zorg kunnen dragen voor hun eventuele extra ondersteuningsbehoeften. 

Visie; waar gaan we voor 
De afdeling wil dat docenten / SLB-ers in staat zijn om extra ondersteuningsbehoeften van studenten / leerlingen te herkennen, daarin te ondersteunen en te weten wanneer zij voor extra expertise kunnen doorverwijzen naar de afdeling Begeleiding.​​​​​​​ 

Waarden; hoe doen we dat  
Wij gaan ervan uit dat ieder mens een uniek set aan mogelijkheden, vaardigheden en talenten heeft en dat deze het hele leven in ontwikkeling zijn. Dat de mens in basis vol vertrouwen, open, enthousiast en nieuwsgierig is en op zoek naar plezier en verbinding. Daarnaast dat de mens zich alleen kan ontwikkelen als er een positieve relatie is, zijn competenties worden gezien en zijn autonomie wordt gewaarborgd. 

 

 

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen