Menu English

Welkom in de LWG kraam van Samen in Noord

Kinderparadijs, SOL, CvD en Vraagwijzer

CVD School Maatschappelijk Werk (profiel Jeugd) 

Het Centrum voor Dienstverlening (CVD) is een grote maatschappelijke dienstverlenende organisatie in Rotterdam en staat in het hart van de Rotterdamse samenlevingHet CVD biedt die ondersteuning en doet dat met een breed scala aan diensten en producten. Het CVD staat voor Maatschappelijke Dienstverlening, Vrijwilligerswerk en Maatschappelijke opvang. 

Samen Ondernemend Leren (SOL) (profiel W&S) 

SOL Netwerk is een jonge, innovatieve aanbieder op het gebied van welzijn met twee belangrijke pijlers: SOL Welzijn en SOL Ouderen. We voeren samen met onze partners de welzijnsopdracht uit in Rotterdam Noord en onze ouderen maatschappelijk werkers zitten in alle wijkteams 

Kinderparadijs Meidoorn (profiel jeugd) 

Stichting Kinderparadijs Meidoorn is een sociaal kunstzinnig centrum voor kinderen in Rotterdam Noord. De laagdrempelige toegang totde organisatie is Speeltuin WikadoKinderen worden aangesproken op taal, kunst, techniek, natuur en sociale vaardigheden. 

Gemeente Rotterdam Vraagwijzer Noord

Het cluster Maatschappelijke Ontwikkeling van de gemeente Rotterdam stimuleert maximale ontplooiing van talent in een gezond lichaam. Daarbij gaan we uit van de kracht van de Rotterdammers, ook als zij niet op eigen benen kunnen staan. Het streven is dat iedereen zijn talent ontwikkelt, leert en/of werkt, maatschappelijk actief is als leren of werken niet kan en zorgt voor de eigen gezondheid

De vacature in deze kraam is ter info, de volledige vacature vind je terug in Teams

Bekijk de vacature Samen in Noord - Kinderparadijs Meidoorn

Wie zijn er online voor je?

  • Praktijkbegeleiders

Eva Walbeek: Teamleider Creatief Kinderwerk, Stichting Kinderparadijs Meidoorn
Mijn naam is Eva Walbeek. Ik ben teamleider creatief kinderwerk bij Stichting Kinderparadijs Meidoorn. Ik ben ooit als stagiaire begonnen 15 jaar geleden. De reden dat ik al die tijd ben gebleven, is de dynamiek binnen het werk en de wijk. Er is altijd iets te ontdekken en nieuws te leren. Kinderparadijs Meidoorn is een pedagogisch kunstzinnig centrum voor kinderen van de basisschool leeftijd. De organisatie bevindt zich binnen het preventieve domein. Wij kijken naar passies en talenten van kinderen (en hun ouders), gaan hiermee aan de slag en vergroten vervolgens op allerlei manieren de beschermende factoren. Het is een hele bijzondere plek in Rotterdam Oude Noorden waar we altijd goede stagiaires kunnen gebruiken. Op papier soms lastig in een paar zinnen uit te leggen wat het precies is. Dus als je meer over het Kinderparadijs en stages wil weten, dan kun je altijd contact opnemen. Neem ook eens een kijkje op onze site. 

Mijn naam is Nicole Vogt-Kervezee. Ik ben SMW-er (schoolmaatschappelijk werker) voor het CVD, Centrum voor Dienstverlening Rotterdam. Jaren geleden ben ik als stagiaire begonnen bij het schoolmaatschappelijk werk in Rotterdam-Zuid, op een VMBO scholengemeenschap. Uiteindelijk ben ik daar 5 jaar gebleven! Daarna heb ik een uitstap gemaakt naar pleegzorg, om vervolgens weer terug te komen bij mijn oude ‘baas’. Momenteel ben ik geplaatst op een basisschool in Hillegersberg. De casussen op deze school zijn heel uiteenlopend. Enkele voorbeelden van de problematieken zijn; faalangst, rouwverwerking, verwaarlozing en echtscheiding.

Als SMW-er heb je regelmatig overleg met de intern begeleiders van school en bespreek je samen met school de leerlingen die extra zorg nodig hebben. Sommige problemen zijn groot en dan kun je als SMW-er een leerling doorverwijzen, naar bijvoorbeeld het wijkteam of naar andere instellingen.

Als een leerling bij het SMW aangemeld is, dan volgt er eerst een intakegesprek met de ouders en vervolgens met de leerling zelf. SMW is kortdurend, maximaal voer je 5 hulpverleningsgesprekken met een leerling. Hierna volgt een eindevaluatie met ouders en maak je een terugkoppeling naar school.

Lijkt het je leuk? We vertellen je graag meer. Robin Pattikawa: Stagecoördinator SOL

  • LWG docenten

  

Monique van Daalen en Madeleine Meurs

 

 

 

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen