Menu English

Welkom in de kraam van De Hartelborgt

Dienst Justitiële Inrichtingen

De Hartelborgt

In onze Rijks Justitiële Jeugdinrichting (RJJI) De Hartelborgt zitten jongeren ingesloten in de leeftijd van 12 tot 25 jaar. Dit omdat zij verdacht worden van het plegen van een delict. De behandelgroep bestaat uit 8 tot 10 jongeren. Jongeren die in een van onze justitiële jeugdinrichtingen terechtkomen, zijn doorgaans maatschappelijk kwetsbaar. Zij hebben vaak (ernstige)gedragsproblemen en hebben allemaal te maken gehad met politie en/of justitie. Als pedagogisch medewerker (social worker) is het jouw voornaamste taak om deze jongeren vaardigheden aan te leren die zij nodig hebben om hun taken uit te kunnen voeren.

Kompas College

Het Kompas College biedt voortgezet speciaal onderwijs (vso) aan jongeren die verblijven in de Rijks Justitiële Jeugdinrichting De Hartelborgt in Spijkenisse. Onze leerlingen zijn tussen de 12 en 23 jaar. Zij zijn soms heel kort bij ons, soms langer (tot zes jaar). Wij leveren maatwerk en zorgen voor een leerklimaat waarin leerlingen positieve leerervaringen kunnen opdoen. Om dit te realiseren werken we nauw samen met onze partners. Wij stimuleren leerlingen om hun diploma of certificaten te halen en competenties en vaardigheden op te doen. We kijken vooral naar mogelijkheden. Zo bieden wij ze perspectief op een goede toekomst na hun verblijf in De Hartelborgt.

Wij zetten onze kracht in voor onze leerlingen en spreken de kracht van kinderen en jongeren aan. Wij zijn er onvoorwaardelijk voor de kinderen en jongeren die ons nodig hebben en gaan door waar anderen stoppen. Dat vraagt om werken met passie, elke dag opnieuw. Hoe verschillend onze scholen en onze medewerkers ook zijn: bij Aloysius laten we onze gedeelde kernwaarden zien in ons handelen en maken dit voelbaar voor leerlingen, ouders en netwerkpartners.

De vacature in deze kraam is ter info, de volledige vacature vind je terug in Teams

Bekijk de vacature van De Hartelborgt

Klik op de foto om de weblogs te lezen

De Hartelborgt


Chantal en Sabine van De Hartelborgt

LWG docente Marjolein Oosterbos

Kompascollege

- Joris van den Boer - locatiecoördinator Kompas College

 

 

De Hartelborgt

Je bent verantwoordelijk voor de pedagogische begeleiding en verzorging van een of meerdere jongere(n) binnen een leefgroep in de De Hartelborgt te Spijkenisse. Je werkt binnen de vastgestelde methodische kaders. Je bent mentor van minimaal één jongere en voor hem of haar het eerste aanspreekpunt. Je staat in nauw contact met alle betrokken partijen, zoals de hulpverlening, de advocatuur en de ouders of verzorgers. Daarnaast heb je intern teamoverleg en voer je besprekingen met onder meer het afdelingshoofd, een gedragskundige en de intern traject begeleider over de voortgang van het traject. Vijf van de twaalf afdelingen hebben meer te maken met psychiatrische problematiek en vallen onder het profiel GGZ. Daarnaast hebben we veel jongeren met een licht verstandelijke beperking binnen.

Kompas college

Het Kompas College is een VSO-school voor alle leerlingen van RIJ de Hartelborgt. Hier verblijven jongeren die strafrechtelijk veroordeeld zijn of in afwachting zijn van een opgelegde maatregel, binnen een gesloten leeromgeving.

Het Kompas College heeft momenteel plaats voor 100 leerlingen. De Hartelborgt heeft zowel plekken voor jongeren die kort verblijven als voor jongeren die lang verblijven.

Missie en visie van het Kompas College
De overkoepelende missie en visie van de Aloysius Stichting zijn door vertaald naar de missie en visie van onze school.

Missie
Wij bereiden jongeren voor op hun toekomstige plaats in onze samenleving. Wij weten dat onze leerlingen ernstige, complexe gedragsproblemen, psychiatrische problemen en/of leerproblemen ervaren. Wij willen samen met de leerling zijn talenten en kwaliteiten ontdekken.  Wij richten ons ook op de ouders van onze leerlingen en de partners in de jeugdhulpverlening.

Wij bieden onze leerlingen een passend ontwikkelings- en opbrengstgericht onderwijsprogramma. Dat doen wij in een leeromgeving die de ontwikkelingsmogelijkheden optimaal stimuleert en die leerlingen tot hun recht laat komen. Wij stemmen onze werkwijze af met onze leerlingen, hun ouders en partners in het onderwijs en de jeugdhulpverlening. Ons aanbod is bovendien afgestemd op de leefwereld van onze leerlingen.

Visie
Op onze school staat iedere leerling met zijn of haar specifieke mogelijkheden, behoeften en talenten centraal. Vanuit flexibiliteit, creativiteit en betrokkenheid bieden wij een passende vorm van onderwijs voor onze leerlingen. We ondersteunen de leerling in het werken aan zijn of haar toekomst en succesvolle terugkeer in de maatschappij.

Onze kernwaarden
- Passie
- Onvoorwaardelijkheid
- Kracht

 

Werken bij Dienst Justitiële Inrichtingen

Pedagogisch medewerker Bas vertelt

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen