Menu English

Welkom in de LWG kraam van Centrum voor Dienstverlening

Het sociaal beleid ontwikkelt zich steeds. Landelijk, regionaal en grootstedelijk zijn er vragen vanuit de maatschappij en vanuit instellingen die vertaalt worden naar dienstverlening. Zo verplaatst de dienstverlening aan mensen met hulpvragen steeds meer naar de thuissituatie. Dat wordt ook wel de ambulantisering van het Social Work genoemd. De leerwerkgemeenschap van het CVD is een weerspiegeling van de trend. Aan de leerwerkgemeenschap (LWG) nemen verschillende stagiaires deel die stage lopen in een ambulant gebiedsteam van het CVD of een van de wijkteam volwassenen plekken waar het CVD aan deelneemt verdeelt over verschillende deelgebieden in Rotterdam. De doelgroep wordt gekenmerkt door complexe problemen omtrent financiën, huisvesting en (niet geïndiceerde) GGZ-problematiek. Hierin werk je (uiteindelijk) zelfstandig aan hulpvragen en werk je samen waar meer specialistische kennis nodig is.

Binnen de CVD LWG wordt profiel overstijgend en integraal gekeken naar de praktijk en daar samen over geleerd. Dat doe je bijvoorbeeld doormiddel van intervisie, voorlichtingen en uitwisselingen met stagebegeleiders. Zo leer je niet alleen een goede Social Worker te zijn, maar draag je bij aan de dienstverlening van het CVD. Kernwoorden van de CVD LWG zijn: vrijheid, plezier, kennisdelen, vertrouwen en betrouwbaarheid. Belangrijke waarden in hoe we als stagiaire, stagebegeleider, docenten in de LWG met elkaar omgaan.

Binnen het CVD wordt gewerkt vanuit een krachtgerichte werkwijze, hier word je als stagiaire in getraind. Daarnaast biedt het CVD naast stagevergoeding ook de mogelijkheid deel te nemen aan e-learning. Dit zijn online cursussen die je op elk moment kosteloos kan volgen, na afloop van de cursus heb je je kennis over een door jou gekozen onderwerp verdiept en krijg je een certificaat. Een mooie aanvulling voor je portfolio en CV.

Het CVD biedt stageplekken aan  voor de profielen: GGZ-agoog, Jeugd, Zorg en Welzijn en Samenleving.

De vacature in deze kraam is ter info, de volledige vacature vind je terug in Teams

Bekijk de vacature: ambulant begeleider gezinnen

Bekijk de vacature: ambulant begeleider

Wie zijn er online voor je?


CVD coördinator: Sander Borsboom

LWG docenten: Roel Barendrecht en Conny van Oudheusden

Bij de CVD Leerwerkgemeenschap (LWG) staat Samen leren hoog in het vaandel. Corona brengt uitdagingen met zich mee en daarom lukt het niet altijd alle stage-uren te vullen bij het wijkteam. Binnen de LWG zoeken we dan naar mogelijke leeractiviteiten in de moederorganisatie. Zo heeft de stagiaire een mooie leerervaring en blijft het voor alle betrokkenen behapbaar. Natuurlijk altijd in goed overleg met elkaar, want dat hoort ook bij Samen leren. Jasper vertelt in het filmpje over zijn ervaringen bij het wijkteam Agniesebuurt en een ambulant gebiedsteam van het CVD in Rotterdam Noord. Voor vragen over stages in het wijkteam volwassenen (SWR) mail: sborsboom@cvd.nl

 

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen