Menu English

Welkom in de LWG kraam van Pameijer

Pameijer is er voor iedereen voor wie meedoen in de samenleving lastig is. We helpen mensen verder bij wonen, werken en opgroeien, altijd vanuit hun eigen kracht en talent. Dat drijft ons elke dag. Wij geloven namelijk dat iedereen ertoe doet. En dat onze samenleving pas een samenleving is als we doen wat het woord betekent: samen leven.

We ondersteunen kwetsbare mensen met psychosociale of psychiatrische problemen of een (licht) verstandelijke beperking. Of het nu gaat om opgroeien, opvoeden, wonen, werken, vrije tijd of sociale contacten. Dit doen wij op een vindingrijke manier

Hoe?

We leren mensen omgaan met belemmeringen, versterken hun eigen kracht en talent en stimuleren dat ze iets voor anderen betekenen. Bij Pameijer geloven we dat mensen iedere dag een stapje verder kunnen komen. De kracht om dat te kunnen zit in mensen zelf. Wij helpen om die kracht bij te ontdekken. Zodat het vertrouwen groeit om die kleine stapjes te zetten. Kleine overwinningen die tot iets groters kunnen leiden: bijvoorbeeld een sociaal netwerk, een (betaalde) baan, een opleiding of een eigen thuis.

We doen dit op een vindingrijke manier. Door samen te werken, niet op te geven en creatief te zijn in mogelijkheden. Door vindingrijk te denken: wat kan er wel?

Hierbij betrekken we vrienden, familie, buurtgenoten en vrijwilligers. Onze behandeling en ondersteuning is altijd zo kort, licht en lokaal mogelijk. Doel is dat mensen stap voor stap sterker in het leven staan en minder afhankelijk zijn. Lees hier meer over Samen Vindingrijk.

Voor wie? 

We zijn er voor kwetsbare mensen bijvoorbeeld door met een (licht) verstandelijke beperking of psychosociale of psychiatrische problematiek. Voor mensen die zich veilig willen voelen, zich willen ontwikkelen, zelfstandiger willen leven of iets voor anderen willen betekenen. Leeftijd maakt niet uit: kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen zijn welkom.

Goed bezig!

We gaan zo goed mogelijk om met de wereld en de mensen om ons heen. Dat doen we zo:

  • Medewerkers leren hoe ze een gezonde balans houden tussen werk en privé
  • Elke twee jaar onderzoeken we hoe tevreden onze medewerkers zijn
  • We werken samen met partners die ook mensen met een beperking in dienst hebben
  • Onze panden zijn zo energiezuinig mogelijk
  • We stimuleren mensen om thuis te werken of de fiets te pakken, dat scheelt benzine
  • We werken steeds digitaler, zodat we minder papier hoeven te gebruiken
  • Onze cliënten werken zoveel mogelijk samen met buurtbewoners, zodat de buurt gezonder, groener, veiliger en prettiger wordt

Pameijer: Samen Vindingrijk

Bij Pameijer doen we veel: we ondersteunen kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen bij bijvoorbeeld opgroeien, wonen en werken. Maar hoe leg je in twee woorden uit wat ons kenmerkt als organisatie en als mensen? Dat hebben we uitgezocht: we zijn Samen Vindingrijk. 

Door de crisis moesten we op een andere manier werken. We hebben met elkaar de schouders eronder gezet. Vindingrijk werken deden we al voor corona en dat doen we nu helemaal. De afgelopen maanden zagen we ontzettend veel mooie voorbeelden en video’s voorbijkomen, voor en door onze collega’s en cliënten. Met trots presenteren we een selectie van deze beelden in onze video:

Waarom Samen Vindingrijk?

Elke dag ergens voor opstaan, mensen ontmoeten op school, op werk, of in de buurt. Omgaan met gewoontes waar iemand last van heeft. Wat voor de een vanzelfsprekend is, is voor de ander een opgave.

Door samen vindingrijk te werken, krijgen cliënten weer het vertrouwen in zichzelf om mee te doen. Vindingrijk werken doen we door creatief te zijn in onze oplossingen, niet op te geven en samen te werken. Met cliënten, verwanten, buren, de buurt, verwijzers en opdrachtgevers.

Wij geloven dat je iedere dag een stapje verder kunt komen. En dat de kracht om dat te kunnen in iemand zelf zit. Het zijn de kleine stapjes die het begin zijn van verandering. Ogenschijnlijk kleine overwinningen die tot iets veel groters kunnen leiden. 

En dan zien we dat Ali door anderen te helpen, meer energie krijgt. En dat door een deur dicht te doen, Frits elke dag zijn gordijnen weer opent. En dat Miryam door oordopjes weer naar school gaat. De echte grote overwinningen, die zien we iedere dag, in de allerkleinste dingen. Pameijer. Stap verder. 

Doe mee met Pameijer

Vanuit onze visie dat iedereen meedoet, hebben we ook onze arbeidsmarktcampagne ontwikkeld. Dus samen mét onze cliënten en medewerkers, aangezien zij het beste weten waaraan onze nieuwe medewerkers moeten voldoen

Co-creatie met cliënten

Een deel vande foto’s en video’s die we in onze arbeidsmarktcampagne inzetten, zijn geproduceerd door onze cliënten van Pameijer TV. Bijvoorbeeld de jobrap hieronder. Speciaal om aan toekomstige collega's uit te leggen wat werken bij Pameijer precies inhoudt maakte Dr. Nexuz deze vette jobrap!

De vacature in deze kraam is ter info, de volledige vacature vind je terug in Teams

Bekijk de vacature

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen