Menu Zoeken English

netWERKbijeenkomst #2: Masterclass '‘Safe for diversity, ready for change!’

Donderdag 8 maart

Graag nodigen we je uit voor de tweede netWERKbijeenkomst ‘Leiderschap in Ontwikkeling’ van dit studiejaar (voorheen FOCUSdag) op donderdag 8 maart as. in kantine Walhalla. Deze bijeenkomst staat geheel in het teken van diversiteit en inclusiviteit. Jitske Kramer, winnaar managementboek van het jaar 2016 "Corporate Tribe" en het boek "Deep Democracy", is organisatie-antropoloog en expert als het gaat om bouwen van een sterke en diverse organisatiecultuur, en verzorgt deze ochtend de masterclass ‘Safe for diversity, ready for change!’.

Als we met elkaar over diversiteit en inclusiviteit praten, gaat het vaak over hoe we inclusief onderwijs vormgeven. Maar hoe zit het eigenlijk met onze hogeschool als een inclusieve organisatie, een inclusieve werkgever? Hoe geven we sturing aan de samenwerking binnen de hogeschool en hoe kijken we tegen onze eigen diversiteit aan? En wat staat ons, als leidinggevenden van Hogeschool Rotterdam, te doen als het gaat om inclusiviteit?

Tijdens de masterclass deelt Jitske Kramer haar inzichten vanuit haar perspectief als organisatie-antropoloog en vanuit haar overtuiging dat diversiteit een noodzakelijk ingrediënt is voor synergie en groei. Wat is de natuurlijke neiging van mensen wanneer ze in een groep zijn? Hoe reageren we op die ene collega die net iets anders denkt, praat en handelt? Na de masterclass zijn we niet alleen bekend met begrippen om een gemeenschappelijke taal te spreken, maar hebben we ook een eerste stap gezet om anders naar onszelf en onze collega’s te kijken. Zijn wij leidinggevenden “Safe for diversity and ready for change?”

Ook wordt de stand van zaken gepresenteerd van het verkennend onderzoek dat Colourful People heeft gedaan naar het versterken van de wervingskracht van onze hogeschool. Hieruit volgen aanbevelingen over wat je kunt doen als leidinggevende om divers personeel aan te trekken en te behouden.

Bezoekadres

Kantine Walhalla
Veerlaan 11
3072 AN Rotterdam

Programma (onder voorbehoud)

08.30 - 09.00

Inloop met koffie en thee

09.00 - 12.30

Inleiding Rob Ketelaar, directeur IFM
Masterclass: "Safe for diversity, ready for change!" - Jitske Kramer

12.30 Lunch

Sprekers en gespreksleiders

Jitske Kramer

Jitske Kramer

Antropoloog en auteur van o.a. ‘De Corporate Tribe’

Rob Ketelaar

Rob Ketelaar

Directeur IFM

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen