Ga direct naar de content

Een hbo-opleiding kiezen aan Hogeschool Rotterdam

Hoe kies ik de juiste hbo-opleiding of studie?

Het kiezen van de juiste studie kan een hele opgave zijn, gelukkig biedt Hogeschool Rotterdam een breed scala aan hulpmiddelen voor zowel (aankomende) studenten als hun ouders.

Het kiezen van een geschikte hbo-opleiding is namelijk afhankelijk van veel factoren. Een goede voorlichting is daarom zeer belangrijk. Bij het maken van de juiste studiekeuze moet je dan ook zeker niet over één nacht ijs gaan.

Oriëntatie bij het kiezen van een hbo-opleiding

Voorlichting is belangrijk bij het kiezen van een studie. Op het gebied van studievoorlichting is Hogeschool Rotterdam graag het aanspreekpunt voor aankomende studenten en hun ouders. Naast bijvoorbeeld brochures en open dagen biedt Hogeschool Rotterdam ook de mogelijkheid voor een persoonlijk gesprek met een voorlichter.

Voor eindexamenkandidaten havo, vwo en mbo-4 biedt Hogeschool Rotterdam een Workshop Kiezen aan om te helpen bij de oriëntatie en studiekeuze. Voor studenten die een nieuwe studiekeuze willen maken is er de cursus heroriëntatie studiekeuze.

Speciaal voor ouders biedt Hogeschool Rotterdam zogenaamde ouderactiviteiten aan, zoals de themabijeenkomst 'Ouders en studiekeuze' en de voorlichtingsbijeenkomst 'Studeren in het hbo' die gericht zijn op ouders.

Uiteraard organiseert Hogeschool Rotterdam ook open dagen en avonden waarop het mogelijk is om op de verschillende informatiemarkten te praten met studenten en docenten van de diverse opleidingen. Een ideale gelegenheid om een goede indruk te krijgen van Hogeschool Rotterdam en informatie in te winnen.

Als je één of meerdere opleidingen op het oog hebt en je wil je verder oriënteren dan is er ook de mogelijkheid om te komen proefstuderen bij Hogeschool Rotterdam. Op die manier kun je proeven aan je toekomstige studie en alvast een eerste indruk krijgen. Je kunt colleges (lessen) volgen, in groepjes werken of meedoen aan een practicum.

Informatie aanvragen

Als je meer wilt weten over een studie die je wellicht wil gaan volgen aan Hogeschool Rotterdam dan is het altijd mogelijk om een brochure aan te vragen via de opleidingspagina. Een brochure kun je uiteraard direct online aanvragen.