Menu Zoeken English

Duurzaam

Werken aan een leefbare wereld

Hogeschool Rotterdam leidt studenten op voor de wereld van morgen, maar hoe ziet die wereld er dan uit? Hoe duurzaam is die? De hogeschool grijpt dit onderwerp met beide handen aan, want morgen, overmorgen en alle dagen daarna willen we in zo’n prettig mogelijke maatschappij leven.

Aan de slag

Energietransitie, duurzaam renoveren van woningen, het vergroten van studiesucces of het bestrijden van armoede. Maatschappelijke vraagstukken die om een oplossing vragen. Met studenten, lectoren, docenten en onderzoekers werken we samen aan een duurzame wereld.

Sustainable Development Goals (SDG’s)

Een duurzame wereld gaat verder dan een lagere CO2-uitstoot en minder plastic. Het draait ook om gezondheid, onderwijs en armoede, zoals opgenomen in Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties. Die SDG’s omarmen we, omdat we een bijdrage willen leveren aan een duurzame samenleving. In alle opzichten. 

Initiatieven voor en met de stad

Lees het nieuws

Minder CO2-uitstoot in Rotterdam dankzij tuktuks en bakfietsen

Nieuws

Als je een drankje drinkt bij pakweg Club Vie, The Harbour Club of 1NUL8 bestaat de kans dat een medestudent voor de levering ervan heeft gezorgd. Veertig studenten Logistics Management zorgen met het project HR Cargo namelijk op een milieuvriendelijke manier voor de bevoorrading van kroegen en clubs in de binnenstad.

Hogeschool Rotterdam opent daktuin vol zonnepanelen

Nieuws

In de strijd tegen wateroverlast in de stad heeft Hogeschool Rotterdam op de locaties Museumpark en Academieplein daktuinen laten aanleggen.

Van rotte appels kun je medicijnen en aardolievervangers maken

Nieuws

Docentonderzoekers Christiaan Tempelman en Urjan Jacobs en hun studenten hebben het met hun onderzoek naar het omzetten van landbouwafval naar hoogwaardige chemicaliën geschopt tot een belangrijke internationale publicatie.

“Studenten opleiden tot change agents van de circulaire economie”

Nieuws

Nederland staat voor de loodzware opgave om in 2050 circulair te zijn. Tijdens de openbare les van Koen Dittrich werd duidelijk dat studenten van Hogeschool Rotterdam hierin een belangrijke rol kunnen spelen.

Over hoeveel jaar wordt jouw kleding van afvalstoffen gemaakt?

Nieuws

Op welke manier kan het midden- en kleinbedrijf van duurzaam ondernemen een goed verdienmodel maken? Op die vraag gaat lector Circulaire Economie Koen Dittrich in tijdens zijn openbare les op dinsdag 15 oktober.

Zonnepanelen belangrijke stap richting energieneutrale Hogeschool Rotterdam

Nieuws

Maar liefst 750 zonnepanelen zorgen ervoor dat Hogeschool Rotterdam een stuk duurzamer is geworden. De panelen zijn een eerste stap op de weg naar energieneutrale locaties van de hogeschool.

BlueCity powered by Hogeschool Rotterdam

Nieuws

Voormalig zwemparadijs Tropicana heeft zich ontwikkeld als een plek voor allerlei initiatieven op het gebied van de circulaire economie.

Future Flux Festival: bruisende mix van muziek, dans en techniek

Nieuws

Bezoekers van het Future Flux Festival van het 10-jarige RDM wisten soms niet wat ze zagen. Of het nu ging om dansers die ondersteboven aan een ketting hingen of om studenten die hun innovatieve projecten presenteerden.

“Verduurzaming vraagt om samenwerking technische en economische opleidingen”

Nieuws

"Bedrijven willen met ons samenwerken als een technologie slagingskans heeft op de markt."

Alumnus maakt straten Rotterdam circulair

Nieuws

Pieter Bremmer won met zijn scriptie over het hergebruiken van betonstraatstenen de Nederlandse Scriptieprijs Logistiek Bachelor. Nu brengt hij zijn idee bij Gemeente Rotterdam in de praktijk.

Future Mobility: minors techniek ontwikkelen zelfrijdende voertuigen

Nieuws

Je bagage op een karretje zetten dat zelf naar de gate rijdt op het vliegveld, zou dat niet handig zijn? Studenten Ted Olsthoorn en Neal van der Stigchel werkten de afgelopen twintig weken aan een model voor de CargoPod, zoals het karretje heet. Dat deden ze in het kader van ‘Future Mobility’, een samenwerking van drie minors van Hogeschool Rotterdam over autonoom rijdende elektrische voertuigen.

Master River Delta Development speelt in op wereldwijde urgente vraagstukken

Nieuws

Wereldwijd staan vruchtbare en ecologisch waardevolle deltagebieden steeds meer onder druk door klimaatverandering, bevolkingsgroei en verdere verstedelijking. Hoe verminderen we de kwetsbaarheid van rivierdelta’s en ontwikkelen wen tegelijkertijd mogelijkheden voor een gezonde economische en ecologische ontwikkeling? De master River Delta Development (MSc.), die in september 2019 van start gaat, leidt professionals op om dit soort transities te begeleiden.

Circulair is niet eng en duur, maar spannend en inspirerend

Nieuws

Ter afsluiting van de minor Circular Economy & Business Innovation werd op locatie Kralingse Zoom de themadag Circular Harvest georganiseerd. Het ene na het andere circulaire idee werd geoogst.

Studenten Watermanagement onderzoeken Butuanon rivier tijdens waterproject op de Filipijnen

Nieuws

Elf studenten van de opleiding Watermanagement onderzochten twee weken lang tijdens de Butuanon River Scan 2018 oplossingen om de waterkwaliteit van de Butuanon Rivier te verbeteren.

"Ons gedrag moet veranderen als het gaat om duurzaamheid"

Nieuws

Koen Dittrich (45) is sinds 1 september lector Circulaire Economie bij Kenniscentrum Business Innovation op Hogeschool Rotterdam. Hij is tevens universitair docent bij de Rotterdam School of Management en werkte hiervoor als lector bij Aeres Hogeschool Dronten. Eerder heeft hij gewerkt voor TNO. Dittrich is in 2004 aan de TU Delft gepromoveerd op een onderzoek naar innovatienetwerken.

Uniek waterstoflab geopend op RDM

Nieuws

Hogeschool Rotterdam heeft op 11 juni 2018 een waterstoflab geopend op de campus van RDM Rotterdam. Studenten, docenten, onderzoekers én ondernemers werken hier samen in projecten op het gebied van waterstoftechnologie.

Techniekstudenten winnen prijs met onderzoek groene stadslogistiek

Nieuws

Het prijswinnende onderzoek was gericht op de rendabele inzet van Lichte Elektrische Vrachtvoertuigen als schoner en stiller alternatief voor goederenlevering in de stad.

Onze kijk op

Dankzij onderzoek in de dagelijkse praktijk van Rotterdam en omgeving leren we steeds meer over duurzame oplossingen. Dit zeggen onze experts.

Koen Dittrich

Lector Circulaire Economie

 

"Ons gedrag moet veranderen als het gaat om duurzaamheid." 

 

Lees meer

Ellen Klatter

Lector Versterking Beroepsonderwijs en Lector Studiesucces

 

"Docenten helpen de talenten van studenten naar boven te halen." 

 

Lees meer

 

Jelle van Baardewijk

Lector Bedrijfsethiek

 

"Hoe nemen we verantwoordelijkheid voor de wereld?" 

 

Lees meer

Frank Rieck

Lector Smart e-Mobility

 

"De elektrische auto is de nieuwe mobiele telefoon." 

 

Lees meer

Vragen en informatie

Neem contact op

Myrna van de Water (kwartiermaker)
E. m.van.de.water@hr.nl

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.