Menu Zoeken English

Duurzaam

Werken aan een leefbare wereld

Hogeschool Rotterdam leidt studenten op voor de wereld van morgen, maar hoe ziet die wereld er dan uit? Hoe duurzaam is die? De hogeschool grijpt dit onderwerp met beide handen aan, want morgen, overmorgen en alle dagen daarna willen we in zo’n prettig mogelijke maatschappij leven.

Aan de slag

Energietransitie, duurzaam renoveren van woningen, het vergroten van studiesucces of het bestrijden van armoede. Maatschappelijke vraagstukken die om een oplossing vragen. Met studenten, lectoren, docenten en onderzoekers werken we samen aan een duurzame wereld.

Sustainable Development Goals (SDG’s)

Een duurzame wereld gaat verder dan een lagere CO2-uitstoot en minder plastic. Het draait ook om gezondheid, onderwijs en armoede, zoals opgenomen in Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties. Die SDG’s omarmen we, omdat we een bijdrage willen leveren aan een duurzame samenleving. In alle opzichten. 

Initiatieven voor en met de stad

Lees het nieuws

Generatie van de toekomst

In deze video vertelt CvB-Lid Wijnand van den Brink over zijn ervaringen met duurzaamheid. Hij wil hiermee het belang van het onderwerp via zijn eigen perspectief aan studenten doorgeven. Met het kiezen van bepaalde minoren en projecten (binnen die minoren), kunnen studenten een enorme impact hebben in de samenleving. Iedere opleiding van Hogeschool Rotterdam kent kansen op het gebied van duurzaamheid. Het is aan studenten en docenten om hierin ambitieus te willen zijn.

Onze kijk op

Dankzij onderzoek in de dagelijkse praktijk van Rotterdam en omgeving leren we steeds meer over duurzame oplossingen. Dit zeggen onze experts.

Koen Dittrich

Lector Circulaire Economie

 

"Ons gedrag moet veranderen als het gaat om duurzaamheid." 

 

Lees meer

Ellen Klatter

Lector Versterking Beroepsonderwijs en Lector Studiesucces

 

"Docenten helpen de talenten van studenten naar boven te halen." 

 

Lees meer

 

Jelle van Baardewijk

Lector Bedrijfsethiek

 

"Hoe nemen we verantwoordelijkheid voor de wereld?" 

 

Lees meer

Frank Rieck

Lector Smart e-Mobility

 

"De elektrische auto is de nieuwe mobiele telefoon." 

 

Lees meer

Vragen en informatie

Neem contact op

Myrna van de Water (kwartiermaker)
E. m.van.de.water@hr.nl

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen