Ga direct naar de content

De nieuwe Rotterdam Business School

Overtref jezelf

Hogeschool Rotterdam brengt vanaf september 2017 alle internationale, economische en bedrijfskundige opleidingen onder op de locatie op de Kralingse Zoom. Met een nieuwe onderwijsvisie en een prachtig nieuw gebouw gaan wij met meer kwaliteit en succes studenten opleiden die klaar zijn voor de werkwereld van de toekomst.

Toon:

Ons gebouw

Impressie van de nieuwbouw

Hogeschool Rotterdam bouwt een nieuw onderwijsgebouw voor studenten en medewerkers van de nieuwe Rotterdam Business School. Het prachtige gebouw op de Kralingse Zoom speelt in op de onderwijsbehoeften van nu en morgen. De nieuwe leer- en leeromgeving is toekomstbesteding en faciliteert studenten en medewerkers het beste uit zichzelf te halen. 

De planning

De bouw ligt volledig op schema. Op 29 april 2016 werd de eerste paal geslagen. In juni was de fundering gereed en werd gestart met de ruwbouw van het zeven verdiepingen tellende gebouw. Het hoogste punt is op 8 maart 2017 bereikt. We zijn nu met de afbouw bezig. De zomermaanden juli en augustus zijn gereserveerd voor de inrichting en verhuizing van de verschillende opleidingen. De officiĆ«le opening staat gepland voor 31 augustus 2017.

Een duurzaam gebouw

De nieuwbouw is vooruitstrevend in duurzaamheid en techniek. Het gebouw heeft een hoog duurzaamheidscertificaat ontvangen: BREEAM Excellent. De buitengevel bestaat van vloer tot plafond uit transparant glas. Elke ruimte heeft ventilatieluiken waardoor frisse lucht binnen kan komen. Daarnaast wordt met duurzame materialen gewerkt en is het gebouw zeer energiezuinig. De kijktuin op het dak moet uitgroeien tot een leefomgeving voor lokale vogels, vlinders en insecten. 

 

Impresssie nieuwbouw

Bekijk een aantal visualisaties van de nieuwbouw.

Bouwkrant

Lees meer over het bouwproces in de laatste Bouwkrant. Je vindt er onder meer een interview met de architecten, toekomstbeelden van het gebouw en persoonlijke verhalen van betrokkenen. 

Neem alvast een kijkje in de nieuwbouw

Met de Virtual Reality Maquette kan je in verschillende ruimtes van het nieuwe onderwijsgebouw staan. Een unieke ervaring! Je staat 20 seconden lang in verschillende ruimtes: op de begane grond van het atrium, in de studiestraat, in een standaard lokaal en op de derde verdieping van het atrium.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.