Menu
English

Succes in deeltijd

Wil je je naast je werk verdiepen, ontwikkelen en/of professionaliseren? Dan ben je bij Hogeschool Rotterdam aan het goede adres. Wij vinden het niet alleen belangrijk dat je begint aan een deeltijdopleiding, maar ook daadwerkelijk je diploma behaalt.

Toon:

We kunnen samen met jou bepalen wat de ideale opleiding voor jou is. Daarnaast evalueren we regelmatig hoe jouw studie verloopt en waar we eventueel moeten bijsturen. Jouw studiesucces is voor ons namelijk net zo belangrijk als voor jou.

We weten als geen ander dat studeren in deeltijd passen en meten voor je is. Hogeschool Rotterdam denkt daar zoveel mogelijk in mee. Je krijgt persoonlijke begeleiding van een studiecoach en wij beschikken over faciliteiten om de combinatie van werken en leren zo soepel mogelijk te maken.

Deze pagina richt zich speciaal op de onderstaande bedrijfskundige en economische deeltijdopleidingen:

Bekijk het complete overzicht van onze deeltijdopleidingen.

Studieduur

Een deeltijdopleiding duurt vier jaar. Bij de opleiding Bedrijfseconomie is de studieduur afhankelijk van je kennis en ervaring en varieert van één tot vier jaar.

Studiebelasting

Studeren in deeltijd betekent dat je moet rekenen op 8 lesuren per week en hiernaast ongeveer 12 uur zelfstudie.

Startmomenten en lestijden

De deeltijdopleidingen starten jaarlijks in september. Je hebt gemiddeld 8 uur per week les, verdeeld over 1 lesdag (middag en avond) of 2 lesdagen (avond).

  • De bedrijfskundige deeltijdopleidingen (BKMHRMBIM en TBworden gegeven op de woensdagmiddag en -avond vanaf 13.00 uur op locatie Museumpark.
  • De economische deeltijdopleiding Bedrijfseconomie wordt gegeven op maandag- en woensdagavond vanaf 18.40 uur op locatie Kralingse Zoom.
  • De economische deeltijdopleiding Commerciële Economie op de maandag- en woensdagavond vanaf 18.00 uur op locatie Kralingse Zoom

Opleidings- en werkeis

Voor een deeltijdopleiding bij Hogeschool Rotterdam heb je minimaal een mbo-niveau 4-diploma nodig. Er worden geen eisen gesteld aan je vakkenpakket of het domein waarin je je mbo-diploma hebt behaald. Wel kan het een pré zijn om een bepaalde vooropleiding te hebben. Verder stellen we eisen aan je werksituatie of werkervaring. Deze verschillen per deeltijdopleiding.

Bedrijfskunde, Management Economie en Recht, Business IT & Management, Technische Bedrijfskunde, Human Resource Management

We verwachten dat je relevante werkervaring en een passende werkomgeving hebt. Daarbij willen we dat je in je werk al een aantal taken op mbo+ niveau uitvoert. Tijdens een intakegesprek beoordelen we of je werk, werkervaring en -omgeving voldoende passen bij de opleiding. Voor de opleiding Technische Bedrijfskunde is het een pré als je een technische vooropleiding (MTS of mbo-Techniek) hebt. 

Commerciële Economie

Voordat je aan de deeltijdopleiding kunt beginnen, wordt bij het intakegesprek vastgesteld of je relevant werk doet. Vanaf het eerste studiejaar dien je een betaalde of onbetaalde baan te hebben van minstens 24 uur per week. Vanaf het tweede studiejaar moet je werkzaam zijn in een relevante commerciële functie.

Bedrijfseconomie

We verwachten dat je minimaal 3 jaar relevante werkervaring hebt. Daarbij willen we dat je een relevante baan van minimaal twintig uur per week hebt in een passende werkomgeving. Tijdens een intakegesprek beoordelen we of je werk, werkervaring en -omgeving voldoende passen bij de opleiding. Dat relevante werk is een vereiste, omdat de opleiding geen aparte stage kent, maar in plaats daarvan worden de stagewerkzaamheden op je eigen werkplek afgewikkeld. Je hoofdfasecoach bezoekt je tweemaal per jaar op het werk.

Bereikbaarheid en parkeren

Alle locaties van Hogeschool Rotterdam zijn goed bereikbaar met OV. Kom je met de auto? Er is bij alle locaties parkeergelegenheid (tegen betaling).

Meer informatie vind je op www.hr.nl/locaties

Studiefaciliteiten

Studeren naast je werk, betekent vaak dat je direct vanuit je werk naar school moet om lessen te volgen. De Hogeschool Rotterdam biedt voldoende faciliteiten waar je gebruik van kunt maken zoals een restaurant waar je een warme maaltijd kunt nuttigen, mediatheek, studielandschap en repro.