Menu English

2 jaar werken aan je toekomst

Wat je ambities ook zijn, met een deel- of voltijd Associate degree-opleiding bij Rotterdam Academy zet je grote stappen voor jouw toekomst. De Associate degree is een 2-jarige praktische opleiding op hbo-niveau, waar je leert door te doen en les krijgt van docenten uit de praktijk. Na afronding ben je direct inzetbaar op de arbeidsmarkt, of kun je in twee jaar een aansluitende bachelor halen.

Rotterdam Academy: Associate degrees

2 jaar studeren op hbo-niveau

Een Associate degree-opleiding is een tweejarige beroepsopleiding op hbo-niveau (niveau 5), waarmee je het internationaal erkende Associate degree-diploma behaalt.

Ons Ad-onderwijs is praktijkgericht en afgestemd op functies en beroepen waar vraag naar is op de arbeidsmarkt in en rondom Rotterdam. De nadruk ligt op het leren door te doen, waarbij het werkveld nauw betrokken is. Je krijgt de kans om praktijkervaring op te doen en wordt uitgedaagd nieuwe dingen te proberen en alles uit jezelf te halen wat erin zit.

Na twee jaar Rotterdam Academy ben je direct inzetbaar op de arbeidsmarkt, of klaar om in twee jaar tijd een aansluitende bachelor te halen.

Voor aanpakkers met ambitie

Rotterdam Academy biedt een ruim aanbod Associate degree-opleidingen, zowel voltijd als deeltijd. Momenteel staat de teller op 20 opleidingen en daar komen in de toekomst nog nieuwe opleidingen bij. Blijvend vernieuwen en aansluiten bij de vraag uit de beroepspraktijk zijn daarbij onze uitgangspunten.

Heb je je havo-diploma behaald, of ben je net klaar met een mbo-4 opleiding? Wil je graag doorleren, maar niet meteen een 4-jarige opleiding starten? Dan is een Associate degree een goede keuze. In twee jaar tijd word je uitgedaagd het beste uit jezelf te halen, met veel persoonlijke aandacht en groei in het vakgebied van jouw keuze.

Ook als je werkt maar graag wilt doorstuderen is een Associate degree een goede keuze. Naast voltijd varianten, bieden we ook deeltijd varianten van veel opleidingen.

Werken of doorstuderen?

Na twee jaar Rotterdam Academy ben je direct inzetbaar op de arbeidsmarkt, of klaar om te starten met een aansluitende bacheloropleiding.

Als je kiest voor een Associate degree-opleiding dan kies je voor een praktische opleiding op hbo-niveau. Je leert vaardigheden om je toekomstige beroep uit te oefenen aan de hand van opdrachten uit de praktijk en krijgt les van docenten uit het werkveld. Je leert als Ad-student waar er in de beroepspraktijk behoefte aan is en bent na het afronden van je studie direct inzetbaar op de arbeidsmarkt.

Wil je na het behalen van je Associate degree-diploma doorstuderen? Dan kun je doorstromen en in twee jaar een aansluitende bachelor halen. Er zijn ook mogelijkheden om door te stromen naar andere bacheloropleidingen van Hogeschool Rotterdam. Bekijk alle doorstroommogelijkheden hier

Bekijk alle Ad-opleidingen

Over Rotterdam Academy

Rotterdam Academy is een samenwerkingsverband tussen Hogeschool Rotterdam, Albeda en Zadkine. Een unieke samenwerking, die zorgt voor een goede overgang van mbo naar hbo.

Wij zijn een opleidingsinstituut binnen Hogeschool Rotterdam en bieden hoger beroepsonderwijs met een persoonlijke, praktijkgerichte aanpak. Bij ons volg je een tweejarige opleiding op hbo-niveau (niveau 5), zowel voltijd als deeltijd, waarmee je het internationaal erkende Associate degree-diploma behaalt. En dat is precies waar bedrijven in Rotterdam en omstreken om zitten te springen: hoogopgeleide, direct inzetbare professionals.

Door onze nauwe samenwerking met bedrijven en praktijkgerichte aanpak, leer je als student waar er in de beroepspraktijk behoefte aan is en ben je na het afronden van je studie direct inzetbaar.

Wat je ambities ook zijn, met een Ad-opleiding bij Rotterdam Academy zet je in twee jaar grote stappen voor jouw toekomst

Lees meer

Vragen? Neem contact op met onze studievoorlichters.

Chat met ons. De chatknop vind je bovenaan deze pagina.
Stuur een e-mail of gebruik het contactformulier.
Bel ons: (010) 794 4400.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen